Havaintoja parisuhteesta

Hyi, naimisissa oleva nainen kaulailee toisten kanssa!

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Yritin selata läpi sun viimeaikaisia julkaisuja, oletko jo kirjoittanut aiheesta, joka itseäni tässä biletyskeskustelussa ärsyttää. Kysymykseni kuuluu? Mitä hittoa kenellekään kuuluu Sanna Marinin avioliitto? Eilen suorana Yleltä tullut pääministerin haastattelun aiheena oli mm. pm:n avioliitto ja kysymys: onko soveliasta että kaulailee toisten kanssa? Mistä me tiedetään, vaikka heillä olisi avoin suhde? Mistä me tiedetään, millaiset rajat heillä on suhteessaan? Ja ennen kaikkea, mitä ihmettä se kenellekään meistä kuuluu?? Valtakunnan media perää 2020-luvulla 30+-vuotiaalta naiselta 50-luvun arvomaailmaa noudattavia arvoja avioliittoonsa.”

Palataan vielä hetkeksi jeesustelijoiden mieliä kohahduttaneeseen tapahtumaan jossa monen ( kateudesta tai naisvihasta ) halveksuma pääministerimme vietti ystäviensä kanssa iltaa. Tämän illanvieton jälkimainingeissa hän piti viihdetoimittajille tiedostustilaisuuden. Hän joutui muutamaankin otteeseen vastaamaan kysymykseen että onko naimisissa olevan naisen soveliasta kaulailla toisen miehen kanssa.

Ei saatana.

Raikas tuulahdus viisikymmentälukua suorastaan tulvahti huoneeseen. Mikä nainen se sellainen on joka muita ihmisiä halaa ja koskettaa! Kommenttikentällä hänestä tämän vuoksi käytettiin täysin ala-arvoisia nimityksiä.

En nyt halua edes lähteä siihen, että kysyisin teiltä että muistatteko vastaavan kohun kun erään oikeistopopulistisen puolueen silloinen puheenjohtaja oli valehdellut lastensa määrästä ja unohtanut kertoa, että hänellä on yksi avioliiton ulkopuolinen lapsi rakastajansa kanssa. Aivan. Ette muista, koska kohua ei noussut, koska pojat nyt ovat poikia. Sellaista sattuu ja niin edelleen. Vaan anna olla jos nainen tanssiessaan koskettaa toista miestä niin saatana on irti.

Ylipäätään, kukaan meistä ei tiedä, että minkälaisessa suhdemuodossa kukin meistä elää. Vaikka näkisi naimisissa olevan ihmisen suutelevan julkisella paikalla jotain muuta kuin omaa puolisoaan, niin siihen saattaa olla ihan jopa lupa. Ja ylipäätään jos tarvitsee luvan sille, että kaulailee hetkellisesti muita ihmisiä niin ahdasta tuntuu olevan. Ahdas on ainakin se sapluuna jonka läpi jopa jotkut toimittajat parisuhdetta katsovat. Heillä on tiukasti vielä 2020 -luvulla silmillään 1950 -luvun lasit, jossa varsinkin naisen kaulailut, tanssi ja ilakointi on automaattisesti paheksuttavaa.

Tämä on täydellinen esimerkki siitä, että yhäkin meillä on vallalla ajatusmaailma, jossa esimerkiksi monogamiaan perustuva parisuhde on parisuhdemalli johon muita malleja peilataan, vaikka monogamia on vain yksi suhdemuoto muiden joukossa. Siksi itsekin pidän tasa-arvoisesti kaikkia malleja esillä, koska tämä ahdas ilmapiiri johon parisuhdetta yritetään yhäkin tunkea tarvitsee rajua tuuletusta.

Sanna Marinin niin kuin kenenkään muunkaan kaulailut ja parisuhdeasiat eivät kuulu meille millään tavalla. Me emme ole selitysvelvollisia siitä, että ketä kaulailemme ja ketä emme ja että mikä on suhteemme laatu ja nimi. Valitettavasti ympärillämme elää joukko hyeenoja joiden elämäntehtävä on tunkea toisia ihmisiä omiin ahtaisiin muotteihinsa ja jos ihmiset eivät sinne sovikaan niin kavahtua ja sen jälkeen paheksua. Onneksi heidät voi ohittaa olankohautuksella. Miettiköön kotonaan päivät pitkät toisten ihmisten kaulailuja. Senkin ajan tosin voisi käyttää kaulaillakseen itse, mutta elämä on valintoja.

Joten mitäpä jos jätettäisiin toisten ihmisten parisuhteet rauhaan ja sen sijaan keskityttäisiin omiimme jos sellaisessa on. Siinähän voisi parhaimmillaan käydä jopa niin, että pitämällä huolta omasta suhteeseen niin sen laatu saattaisi parantua ja ei sen jälkeen olisi jatkuvasti niin turhautunut, että pitää paheksua muiden suhteita.

X