Havaintoja parisuhteesta

Hypitäänkö vesilätäköissä?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Onnea on vitsikäs kumppani.

Ihminen, jonka kanssa voi yhdessä nauraa elämälle, parisuhteelle ja itselleen. Onnea on säilyttää tietty leikillisyys läpi elämän. Kaikkea ei aina tarvitse ottaa niin vakavasti.

On tärkeää sallia leikkimielisyys myös parisuhteessa. Usein sanotaan, että parisuhteen eteen pitää tehdä töitä. Niinhän se varmasti on, mutta aivan yhtä tärkeää on osata nauraa sille. Päästää irti liiallisesta kontrollista ja antaa tilanteen viedä.

Leikkimielisyys voi tulla esiin sanoissa. Tavassa keskustella rakkaansa kanssa. Se voi olla kuiskaten korvaan sanottuja tuhmia sanoja tai pehmeää vittuilua. Leikkimielisyys voi näyttäytyä spontaanisuutena. Siinä, että kesken ihan tavallisen arki-illan keksii jonkun hölmön idean ja toteuttaa sen. Ei sen tarvitse olla mitään sen kummempaa. Se voi olla picnic olohuoneen lattialla tai hassuttelua ruuanlaiton lomassa.

Ei leikkimielisyys ole pahitteeksi seksissäkään. Se jos mikä ei saisi olla liian vakavaa eikä pelkkää suorittamista. Seksissä on terveellistä heittäytyä, olla leikkisä ja kokeileva.

Leikkimielisyys yhdistää kaksi ihmistä toisiinsa entistä vahvemmin. On hauskaa kun on ”se meidän oma juttu”, mistä muut eivät tajua mitään. Kaikilla pareilla on varmasti omia hassuja tapoja mitkä tuovat arkeen pilkettä.

Onnea on saada lähelleen ihminen, jonka kanssa on mahdollisuus tehdä hulluja ja hassuja asioita, vaikka on täyttänyt neljäkymmentä.

Lue myös

X