Havaintoja parisuhteesta

Hyvä nussija ja muita hyvän miehen tunnusmerkkejä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Annetaanpa ääni suosikikseni tulleen kaksplus-lehden verkkokeskustelijoille aiheesta minkälainen on hyvä mies?  Tässä muutamia vastauksia:

Mama: ”Käy töissä, hauska, vastuullinen, nussii hyvin…eipä muuta minun kriteereissä.

Vierailija: ”Ja mistä tuommosia miehiä löytää, liekkö ees ylipäätänsä olemassa?

Pannari: ”Sellanen joka ei oo mun mies eli sellanen joka juo joka päivä muutaman kaljan, viikonloppuna ottaa kahtena päivänä kännit, arki-iltoina ei oo päissään mutta kuitenki ottaa muutaman kaljan. Itse en juo juuri ollenkaan ja silloinkin vähän. Juomiseni vähyys johtuu vissiin miehen liikakäytöstä. Itellä ei tee mieli, kun päivät pitkät kattoo tota menoa. Ja se hakkaa jos suuttuu. Muutenki joka päivä jostain näreissään. Seksiä saa harvoin. Ja vähän mahaakin löytyy. Tekis mieli vaihtaa miestä, mut taidan katella tätä vielä pari vuotta. Antaa miehen vaan maksaa nykyinen eläminen. Helpompaa lähtee sit kun on itelläkin ammatti.”

Mammukka: ”Minullapa löytyy mies, joka ottaa minut huomioon, on rehellinen, ei valehtele, kuuntelee, hyväsydäminen, vastuullinen, lapsirakas, muut huomioon ottava, ei juo usein!! ja nussiin hyvin!

Vieras:  ”ONNITTELUT! Mistä tuollaisia löytää? Vinkkejä kaipaan!!

Lopetin palstan lukemisen lyhyeen. Alkoi pelottaa ihmiskunta ja sen kehityksen kaari. Vähän kun lukisi Homma-forumia illalla ennen nukkumaan menoa, eikä haluaisi enää seuraavana aamuna herätä. Hyvän miehen kriteerit jäivät kuitenkin askarruttamaan mieltäni. Löysin suhdeasiantuntija Charli Penn:n  tutkimuksen, jossa hän paljastaa, minkälaisista miehistä tulee hyviä aviomiehiä. Ensimmäisenä listassa oli, että miehen olisi oltava hyvä elättäjä. Mies pystyy helposti tekemään kahta työtä kerralla ja suojelee omia säästöjään tarkasti. Hän ei voi levätä ennen kuin tietää kaikkien rakkaiden olevan kunnossa. Hän yrittää tähdätä täydellisyyteen niin kotona kuin työpaikallakin. Samalla listalla oli kuitenkin, että miehen tulisi olla vapaa sielu, joka tarkoittaa, että hengaaminen tämän miestyypin kanssa saa sinut tuntemaan olosi nuoremmaksi. Hänen mukaansa elämä on elämistä varten ja sen takia mies on lähes immuuni normaalille stressille ja huolelle.

Paras aviomiestyyppi on siis mies, joka tekee kahta työtä kerrallaan ja tähtää siinä täydellisyyteen, mutta on samalla vapaa sielu, joka on immuuni stressille ja huolelle ja suhtautuu elämään ilolla ja nautinnolla. Pienenä vinkkinä voisin sanoa, että näitä kahta piirrettä ei pysty liittämään yhteen edes jeesusteipillä. Joko mies on työnarkomaani, joka ei tule kotiin töistä ollenkaan tai sitten se on ihan vain narkomaani, joka haetaan lopulta kotoa poliisi- tai ruumisautolla.

Hyvä mies. Niitä on kaikkialla. Hyvää miestä ei voi määritellä rodun, poliittisen- tai seksuaalisen suuntautumisen, kansallisuuden, yhteiskunnallisen statuksen tai koulutuksen määritelmillä. Jokainen voi itse määritellä omat hyvän miehen kriteerinsä. Jokainen voi rakentaa sellaisen tee se itse-hyvä mies parerinuken, johon omaa miestänsä voi sitten peilata. Jokainen mies on keskeneräinen, joka painii omien heikkouksiensa ja vahvuuksiensa kanssa. Hyvä mies kohtelee hyvin lähimmäisiään, ainakin niitä, jotka ansaitsevat tulla hyvin kohdelluiksi. Ehkä sen pitäisi jo riittää saamaan hyvän miehen titteli itselleen. Harva mies on niin muovailuvahaa, että kumppani saa siitä muovailtua itselleen juuri sellaisen lemmikin kuin itse haluaa.

Mitä siihen hyvään nussimiseen tulee, niin eihän se tietenkään pahitteeksi kenellekään ole. Paitsi jos kriteeri on erään palstalle kirjoittaneen naisen kaltainen:

Jos mies edes joskus rakastelisi selvinpäin, tai ainakin niin, että ei kesken panemisen oksentaisi, se on ihan riittävän hyvä mies.

Tuohon tekisi mieli sanoa, että jospa kuitenkin aavistuksen korkeammat kriteerit.

Lue myös

X