havaintoja parisuhteesta

Hyvyyden ylistys

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

On sanottu, että huonot uutiset myyvät enemmän kuin hyvät uutiset. Uskon tämän. Perustan uskoni sille, että julkaistessani kauniin rakkaustarinan, huomaan, että tarinaa ei klikata auki tai se ei herätä mitään keskustelua. Lukijamäärät jäävät pieneksi. Kun taas tekstit, joihin liittyy kauneuden lisäksi tai sijaan jokin särö tai jopa rumuus, niin ne saavat ihmiset klikkaamaan tekstin auki. Tässä myös vastaus ihmisten kysymyksen, että miksi kirjoitan niin harvoin kauniita rakkaustarinoita.

Hyvyys ei myy pahuuden rinnalla.

Minulle tuli eilen hyvä mieli. Uskoin taas jopa vuorokauden verran ihmisen hyvyyteen. Siihen, että olemme täällä toisillemme ja toisiamme varten. Tunne hyvyydestä tulee pienestä. Eilen se tuli siitä, kun hammashoitaja kohteli lastani niin hyvin ja kauniisti.

Miettikää tätä kaikkea. Ihminen oli hyvä. Tämä järjestelmä tässä ympärillämme on hyvä. Yhteiskunta, joka järjestää lapselleni julkisen hammashoidon. Ihminen, jonka yhteiskunta kouluttaa hoitamaan muita ihmisiä. Ihminen, joka osaa ottaa pienen ihminen huomioon. Tämä kaikki on silkkaa hyvyyttä, jota emme tunnu näkevän, koska aivan liian usein valitamme aivan kaikesta.

Miettikää tätä pandemia-aikaa. Olemme Suomessa hoitaneet tämän maailman kärkitasolla. Silti tuntuu siltä, että kiitoksen sijaan annamme pelkkää kritiikkiä. Mikään ei ole koskaan hyvin. Takaisin hyvyyteen. Tämä vuosi on osoittanut ihmisten välistä hyvyyttä. Pääsääntöisesti olemme noudattaneet meille annettuja ohjeita ja noudattamalla niitä, olemme suojelleet kaikista heikommassa asemassa olevia. Se on hyvyyttä.

Mennään aivan yksilötasolle. Kaksi ihmistä toisiinsa kietoutuneina. Valmiita antamaan rakkautta toisilleen. Olemaan mahdollisimman hyviä siinä hetkessä. On se hetki sitten täytetty seksillä, halauksilla, keskustelulla tai ihan vaikka toiselle ihmiselle lähetetyillä sanoilla. Olla läsnä ja antaa itsensä toiselle ihmiselle, olla ihminen ihmiselle. Hyvyyshän siinä on kuvailtuna mahdollisimman paljaalla tavalla.

Ja sitä kohti meidän olisi syytä kulkea, sillä hyvyys tuntuu törkeän hyvältä, purkautuu se sitten orgasmina tai kannustavina ja lohduttavina sanoina. Oikeastaan se on sama asia, mutta eri pakettiin puettuna.

Olla läsnä toiselle ihmiselle. Ei poissulkevana, vaan sylinä, jonka sisällä hyvyys lymyää.

Tämä teksti ei saa suuria klikkausmääriä, koska tämä oli tekstinä liian kaunis. Ei se mitään, sillä tuntui hyvältä kirjoittaa se.

Lue myös

X