Havaintoja parisuhteesta

Ihmisten välisestä ystävyydestä.

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tämä teksti on omistettu merkityksellisille ihmisille.

Oli myöhäinen ilta. Olin juomassa lasillista valkoviiniä, kun minua lähestyi mies. Hän aloitti kysymällä kirjoitanko sanoja rakkaudesta blogiin. Vastasin myöntävästi. Tunnin juttelimme elämästä, tunteista, rakkaudesta, kaksi toisilleen tuntematonta.

Kohtaamisesta on noin vuosi. Eilen mies tuli juhliini kitaran kanssa. Hän oli sanoittanut ja säveltänyt minulle laulun. Hän esitti sen olohuoneessani tärkeiden ihmisteni ympäröimänä. Sanat koskettivat muitakin kuin minua. Eniten kuitenkin minua. Yksi sattuman johdosta tapahtunut kohtaaminen. Minun sanani olivat koskettaneet häntä. Hän vastasi hyvään hyvällä ja jakoi vastavuoroisesti sanoja minulle. Sanoja, jotka menivät syvälle.

Eilinen toi koolle ihmisiä, joihin olen saanut viimeisen vuoden aikana tutustua. Ilta oli kaunis, auringonpaisteinen, kuten ihmisetkin. Onko olemassa mitään tärkeämpää kuin ystävyys?

Asunnossa oli toisilleen ennestään tuntemattomia ihmisiä, avoimina toisilleen, tunnelmalle, kyynelille, naurulle ja kesälle.  Ihmisiä, jotka olen saanut ympärille sattumusten, sanojen ja heittäymisten kautta. Ihmisiä, joista koen olevani onnekas. Ihmisiä, joiden vuoksi koen olevani itsekin enemmän.

Olen kuullut, että aikuisena olisi vaikea solmia syviä ystävyyssuhteita. Olen huomannut toisin. Viimeinen vuosi on tuonut elämääni ihmisiä, joiden kanssa juuri näin on tapahtunut. Olemme jakaneet toistemme kanssa asioita, jotka porautuvat suoraan ihon alle. Ihmisen uskaltaessa olla avoin ja rehellinen, on se usein vastavuoroista.

Olen onnekas niistä kaikista ihmisistä, jotka sattuma on tuonut elämääni. Heistä jokainen luo merkityksiä elämääni. Ilman heitä minä olisin niin paljon haavoittuvampi. Ilman heitä olisi niin paljon vähemmän.

Kiitos ihmisille eilisestä.  Rakkaus ja ystävyys liikuttavat meitä lähemmäksi.

Eilen olimme. Lähellä. 

Lue myös

X