Havaintoja parisuhteesta

”Itkin viime yönä elämäni 35 -vuotiaana elämäni ensimmäisen kumppanin tuottaman orgasmin jälkeen”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Itkin viime yönä. Itkin ensimmäistä kertaa sängyssä 35-vuotiaana, elämäni ensimmäisen kumppanin tuottaman orgasmin jälkeen.

Hän piteli minua hellästi sylissään. Itkin ja nauroin. Tuntuu kuin silmäni olisivat avautuneet. Tältäkö se rakkaus tuntuu?
Erosin vuosi sitten lasteni isästä. Mustasukkaisuutta, rajoitusta, syyllistämistä. Hän totisesti osasi painaa ihmisen alas ja sai minut hukkaamaan itseni totaalisesti. Menimme naimisiin siksi että olisi kätevää kun kaikilla olisi sama sukunimi. Rakastin häntä kai jossain vaiheessa, omalla hoivaavalla tavallani. Halusin hoitaa hänet terveeksi. Näin hänessä enemmän potentiaalia kuin hänessä koskaan olikaan.
Lähdin itseni ja lasteni takia. Halusin näyttää lapsille erilaisen maailman ja halusin toisenlaisen elämän. Päätös ei ollut läpihuutojuttu mutta ahdistus kasvoi liian suureksi enää jatkaa. Voin fyysisesti pahoin.
Vuosi ei ole ollut missään nimessä helppo. On ollut päiviä kun olen huutanut tuskaani keittiön lattialla, miettinyt pitäisikö palata, kaikki olisi helpompaa niin.
Tänään kun kirjoitan tätä sängyssä jossa olen rakastellut yöllä ihmisen kanssa joka kohtelee minua kuin arvokasta aarretta ja hänen lämpönsä viipyilee edelleen lakanoissa vaikka lähti jo aamuvarhain töihin, tiedän tehneeni oikean ratkaisun. Niin ehdottoman oikean että se pyyhkii kaiken tähän asti seuranneen epävarmuuden pois ja antaa minun olla onnellinen juuri tässä, juuri nyt.”
X