Havaintoja parisuhteesta

Ja niin väkivaltaisesta puolisosta tuli viaton uhri

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Mustaa ja valkoista

Emme tiedä mitä suljettujen ovien alla tapahtuu niin ulkopuolisena on turha asiaa arvioida.

Olen käyttänyt tätä naisen lähettämää tarinaa esimerkkinä. Siinä väkivaltaisessa suhteessa elänyt nainen haki kosketusta suhteen ulkopuolelta.

Erota hän ei uskaltanut sillä hänen miehensä uhkasi häntä rajulla väkivallalla. No, lopulta nainen pääsi karkuun väkivaltaisesta vankilastaan, mutta jäi kiinni myös suhteen ulkopuolisesta seksistä.

Ja näinpä naisesta tuli ulkopuolisten silmin pettäjäpaska ja häntä hakanneesta miehestä viaton uhri. Koska kukaan ei tiennyt mitä suljettujen ovien takana oli tapahtunut.

Ulkopuolelle tuo kaikki näytti siltä, että suhde loppui koska nainen petti. Voi vain kuvitella miltä naisesta tuon jälkeen tuntui olla tarinan ”konna”, koska ulkopuolelta jälleen kerran oli pakko päästä tuomitsemaan ja jakamaan ihmiset syyllisiksi ja syyttömiin.

Ehkä tässäkin nainen oli moraaliton ja paha, vaikka hän halusi vain kosketusta, lohtua, rakkautta ja hetkellisen tunteen sitä että on haluttu ja rakastettu.

Kysynkin, että mikä pakottava tarve niin monilla ihmisillä on osoittaa tarinoista syyllisiä ja syyttömiä tai ylipäätään puuttua millään tavalla?

Voisiko joskus avata suunsa niin että yrittäisi empatian kautta!

X