Havaintoja parisuhteesta

Miten sinä syöt jäätelösi?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Luin Anna -lehdestä muutama viikko sitten tutkimuksesta jossa todettiin, että ihmisen tavasta syödä voi päätellä jotain hänen tavastaan rakastella. Artikkelissa pohdittiin sitä, että se miten ihminen suhtautuu ruokailuun, on suoraan verrattavissa hänen tapaansa suhtautua seksiin ja toisen ihmisen tyydyttämiseen. He, jotka pitivät ruokaa lähinnä polttoaineena suhtatuivat seksiin tarpeiden tyydyttämisenä. Kun taas ihmiset, jotka hakivat ruuasta edes toisinaan kulinaristista maku- ja elämysnautintoa, suhtautuivat seksiinkin intohimoisemmin ja nautinnollisemmin.

Yhtenä esimerkkinä artikkelissa kehoitettiin kiinnittämään huomiota ihmisen tapaan syödä jäätelöä. Ihmiset, jotka hyvin pienellä kielenliikkeellä sipaisevat jäätelön pintaa, ovat ehkä siveämpiä ja rajoittuneimpia myös sängyssä. Kun taas ihmiset, jotka nuolevat jäätelöä sen tyvestä asti, saattaa suhtautua seksissäkin kumppaniinsa samalla lailla.

Muistan lukeneeni vuosia sitten Helsingin Sanomista Oxfordin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta (vuosilukua en muista), jossa oli tutkittu ihmisten tapaa reagoida näkemiinsä aistiärsykkeisiin. Ihmiset, jotka reagoivat niihin voimakkaasti, olivat myös tyytyväisimpiä seksielämäänsä. Tutkimus osoitti, että ihmiset, jotka uskalsivat näyttää tunteensa toisten ihmisten seurassa olivat sängyssäkin rohkeampia ja avoimempia kuin ne, jotka eivät näyttäneet tunteitaan toisten seurassa.

Tällä viikolla näin jäätelökioskin edessä pariskunnan. Mies söi suklaatuuttia. Tuutti pääsi miehen elimistöön valehtelematta noin kolmella haukkauksella. Hänen seurassaan ollella naisella ei ollut kädessään jäätelöä vielä ollenkaan, kun mies oli omansa jo syönyt. En tiedä kuinka lähelle tuosta voi päätellä pariskunnan seksielämää, mutta onhan sitä tullut kuultua, että joskus miehen ollessa jo valmis, nainen on hädin tuskin ehtinyt samaan huoneeseen.

Onhan se ihanaa varata ravintolasta pöytä ja nauttia rakkaansa kanssa esimerkiksi sellaista seitsemän lajin maistelumenua. Saada lähes orgastisia tuntemuksia syömästään ruuasta ja juomasta. Nauttia muutama tunti ihanasta tarjonnasta, seurasta, palvelusta ja ilmapiiristä. Maistaa ehkä jotain sellaista, mitä ei ole koskaan ennen edes maistanut. Olla ennakkoluuloton ja rohkea. Onhan se aivan taivaallisen ihanaa.

Siinä kuten monessa muussakin asiassa on mielestäni yksi tärkeä asia tiedostettavaksi. Oikean ihmisen kanssa sellaista seitsemän lajin maistelumenua haluaa nautiskella, vaikka se viekin vähän enemmän aikaa. Toisella kertaa voi vetää nopeasti jotain pikaruokaakin muutamalla suullisella, mutta sillä tavalla, että molemmilla on nälkä. Mutta jos tilanne menee siihen, että viikosta toiseen vedetään pelkkää pikaruokaa eri aikaan syötynä, niin joku on kyllä sitten pahasti vialla.

Tiedä sitä sitten, voiko ihmisen tavasta syödä jäätelöä tulkita yhtään mitään, mutta saahan siitä pidempää nautintoa jos ei sitä ihan kolmella haukkauksella sisäänsä vedä. Maut tulevat esille paremmin, kun niitä maistelee vähän hitaammin.

Lue myös

X