Havaintoja parisuhteesta

Jee, voitin, jätin nuoret ilman ruokaa!

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Seinäjoen kuntavaltuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen ( perussuomalaiset) on onnellinen nainen. Hän on muutaman päivän ajan ilakoinut saavutuksestaan, jonka hän on elämässään saanut aikaan.

”Taistelen vihervasemmistolaista mädätystä vastaan.”

”Kaadettiin vegaaniruoka. Tein esityksen ja voitettiin!”

Tässä muutama hänen twiiteistään, jotka koskevat hänen suurta voittoaan.

Palataanpa vähän taaksepäin. Seinäjoen Nuorisovaltuusto teki esityksen, jossa he esittivät koulun vegaanioppilaille kouluruokailuun vegaaniruokaa. Esitys meni valtuustoon hyväksyttäväksi, jolloin vegaaneja ja vegaaniruokaa pelkäävä Piia Kattelus-Kilpeläinen (PS) teki vastaesityksen nuorten hankkeen kaatamiseksi. Syyksi sosiaalisessa mediassa hän kertoo, että vihervasemmistolainen mädätys on torpattava alkuunsa.

Näin esimerkiksi Seinäjoen lukion vegaanioppilaat jäävät ilman kouluruokaa ja joutuvat ottamaan omat eväät kouluun mukaansa. Sanottakoon tähän väliin, että suuressa osassa Suomen kouluja oppilailla on mahdollisuus vegaaniruokailuun.

Valtuutetun voitto oli siis siinä, että hän sai vietyä ruuan 15-18 vuotiaiden nuorten lautaselta. Ihan vain kiusaamismielessä. Valtuutettu saa iloa elämäänsä aikaan kiusaamalla nuoria aikuisia. Nuoria, jotka aikovat jättää kaupungin heti kun se on mahdollista.

Päätös nuorten jättämisestä ilman ruokaa sai ansaitusti rajua krittiikkiä. Näin aikuismaisesti kritiikkiin vastaa Kattelus-Kilpeläinen:

”Jos nuoret sanovat, että me haluamme pössytellä kannabista joka päivä koulussa jälkiruuaksi, niin pitäisikö minun kannattaa myös sitä siksi, että se on nuorten tekemä aloite.”

”Vegaanit taisivat vetää sen kuuluisan herneen nenään.”

Näin argumentoi aikuinen ihminen puhuessa alaikäisistä nuorista. Ensin hän rinnastaa vegaaniruuan kannabikseen ja vastaa saamaansa kritiikkiin täysin naurettavalla ”herneet nenään” argumentilla.

On esitetty huoli, että päättävissä asemissa on runsaasti koulukiusaajan mentaliteetilla varustettuja aikuisia. Tässä on malliesimerkki siitä. Ei pelkästään se, että vie ruuan nuoren lautaselta, vaan se, että lällättelee voitonriemuisena siitä sosiaalisen median kanavilla ja puhuu 16-18 vuotiasta nuorista kuin vihollisistaan.

Tämä on surullinen kuva siitä ilmapiiristä, joka yhteiskunnassamme vallitsee. Tätäkö on nuorten puolella oleminen ja heidän kannustaminen elämään omannäköistä elämää ja tekemään omia valintojaan. Saman aikaan samassa kaupungissa ihmetellään, että miksi ihmeessä nuoret eivät jää kotiseudulleen, vaan lähtevät sankoin joukoin sieltä pois. Niin, miksiköhän?

Seinäjoen nurisovaltuustolle tsemppiterveydys täältä Tampereelta. Täällä saa nuoret vegaaniruokaa koulusta. Toivottavasti sielläkin vielä saatte.

Seinäjoen kaupunginvaltuustolle tai heille, jotka äänestivät sen puolesta, että vegaaninuoret jäävät ilman ruokaa, niin kysyn yhden kysymyksen,

Ihan oikeastiko?

Meille kaikille muille, kannattaa tarkasti miettiä, että ketä kuntavaaleissa äänestää.

X