Havaintoja parisuhteesta

”Jos aamua seuraava hetki on ilta niin tuhlaatte vuosia”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Voit aloittaa aamun sanomalla rumasti tai katsomalla ohi. Tai voit kävellä kahvia keittävän taakse ja kietoa kätesi hänen ympärilleen. Voit lähteä ulos ovesta sanomatta sanaakaan tai antamatta suudelmaa. Tai voit sanoa muutaman kauniin sanan ja antaa lähtösuudelman.

Voit hyräillä Samuli Putron kappaletta mielessäsi: ”Älkää unohtako toisianne.”

Arki näyttäytyy kolmena koneellisena pesemätöntä pyykkiä kylpyhuoneen lattialla. Se on kiireisiä lapsiperheaamuja elämän ruuhkavuosissa. Se on ruuanlaittoa, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Se on täynnä aikatauluja, kauppareissuja ja lelujen keräämistä. Se voi olla kaksi eri kaupunkia ja viikkojen ikävää.

Siinä kaiken keskellä liikkuu rakkaus tai sitten se on liikkumatta.

Voit istua väsyneenä illalla sohvan toisessa reunassa. Tai voit siirtyä hetkeksi hänen viereensä, pitää kiinni ja puhua pelkällä kosketuksella ja katseella. Voit keittää itsellesi teen ja tehdä iltapalan. Tai voit tehdä sen teille molemmille ja tarjoilla sohvalle. Voihan ne sohvat olla eri kaupungeissa. Voit olla laittamatta viestiä. Tai voit kirjoittaa hänelle kauniita sanoja.

Yhdessä illan päätteeksi voi kuunnella Samuli Putroa: ”Älkää unohtako toisianne.”

Se aamulla annettu kosketus voi kantaa kokonaisia huonoja tunteja. Tai ne kaikki kauniit sanat kokonaisia huonoja aikoja. Aamuiset ohikatsomiset ja koskettamattomuudet eivät johda mihinkään. Paitsi etäisyyteen. Pyykkivuoret tuntuvat entistä korkeammilta ja arki raskaammalta. Tai jos on arjessa kaksi eri kaupunkia. Voit suudella niin paljon sunnuntaina, että suudelmat tuntuvat huulilla vielä seuraavana torstaina.

Voit mennä omalle puolelle sänkyä nukkumaan ja nukahtaa ilman kosketuksia. Tai voit mennä sängyn keskelle ja pyytää hänet hetkeksi lähellesi. Voit antaa hänen nukahtaa rintaasi vasten ja olla liikkumatta ettei hän herää. Voit laittaa silmäsi kiinni ja äänettä laulaa Samuli Putron kappaletta: ”Älkää unohtako toisianne.” Tai jos nukahdat yksin toisessa kaupungissa, voit laittaa kuulokkeet korville ja kuunnella sanoman.

Voit antaa rakkautesi hautautua arkesi alle tai sitten et anna. Koskettaa tai olla koskettamatta. Unohtaa tai olla unohtamatta.

Minä rakastan sinua.

Lue myös

X