Havaintoja parisuhteesta

”Jos et ole ollut yli 20 vuotta parisuhteessa, et tiedä siitä yhtään mitään”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Nyt on pakko kommentoida. Sun kirjoitukset jankkaavat samaa rataa; kuinka ihanaa on rakastuminen ja sen alkuhuuma. Kuinka vastenmielistä on parisuhteen muuttuminen sun kutsumaksi ” itsestäänselvyydeksi.

Oletko koskaan ollut kahtakymmentä vuotta parisuhteessa saman ihmisen kanssa? Jos et, niin et tiedä mitään parisuhteesta tai rakkaudesta. Tiedätkö oikeasti mitä niin pitkä toimiva parisuhde vaatii? No et tietenkään tiedä, koska sinä et ole koskaan ollut oikeassa parisuhteessa

Minä tiedän. Minusta on ihanaa kun tiedän että puolisoni kanssa olemme toisillemme itsestäänselvyyksiä. Voimme luottaa toisiimme kuin kallioon, voimme olla illasta toiseen tukka sekaisin ja parta ajamatta, emmekä edes huomaa sitä toisesta, koska olemme niin tottuneet toisiimme. Ja rakastamme toisiamme juuri sellaisina kun oikeasti olemme. Emme tarvitse siihen ”laittautumista toista varten” koska haluamme olla kodissamme mahdollisimman vapaasti ilman ulkonäköpaineita.

Kun menemme bileisiin, niin meidän ei tarvitse kiehnätä yhdessä, koska voimme luottaa toisiimme täysin. Vaikkemme illan aikana viettäisi aikaa juurikaan yhdessä, niin tiedämme menevämme yhdessä yhteiseen kotiimme ja heräävämme samasta sängystä uuteen yhteiseen päivään.

Alkuhuuma on vaihtunut ehkä sun mielestä tylsään arkeen. Mutta me rakastamme toisiamme juuri tällaisina kuin olemme. Kummankaan ei tarvitse miellyttää toista.

Meidän ”tylsä” arki on ihanaa. Voi olla päiviä, että istumme eri sohvilla selaillen nettiä. Tai voi olla päivä, jolloin keskustelemme kaikesta maan ja taivaan välillä ja unelmoimme yhteisistä eläkepäivistä. Voimme mennä eri aikoihin nukkumaan, koska meillä saattaa olla erilainen päivärytmi.
Monta viikkoa peräkkäin.

Toisaalta taas saatamme varata viikon loman, jonne lähdemme täysin kahdestaan ja nautimme toistemme seurasta koko viikon, ilman minkäänlaista somea tai nettiä ylipäänsä.  Elämä on asettunut omiin tylsiin uomiinsa ja nautimme joka hetkestä koska tiedämme että tämä tulee kestämään, tätä suhdetta ei mikään horjuta.

Minusta on ihanaa elää itsestäänselvässä suhteessa, mutta kuten sanoin, sinun tai muiden alle 20 vuotta yhdessä olleiden on mahdotonta sitä ymmärtää, koska kaiken pitää olla koko ajan yhtä huumaa.”

Lue myös

X