Havaintoja parisuhteesta

Jos olet hyvässä parisuhteessa, niin pidä siitä kiinni, sillä parempaa ei ole

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Rakas ihminen. Sinä siellä, joka olet tänäkin aamuna herännyt sinua miellyttävään parisuhteeseen. Varmista vielä kysymällä kanssaeläjältäsi, että onko hänellä sama tunne parisuhteestanne. Jos ja kun vastaus on kyllä, niin tämä seuraava osio on teille.

Olette onnekkaita. Parisuhteenne on tilassa, jossa kaikki on hyvin. Pitäkää se siinä tilassa. Älkää kuvitelko, että se pysyy ihan itsestään paikallaan, sillä parisuhde elää ja kasvaa huomiolla. Selvästi te olette sitä suhteellenne antaneet eli toisillenne, koska olette hyvään ja toimivaan suhteeseen tänä aamuna heränneet.

Te ette ole sortuneet välinpitämättömyyteen ettekä siihen, että keksitte tuhansittain tekosyitä suhteenne laiminlyömiseen. Aivan kuin olisi olemassa jokin pakottava syy olla huomioimatta puolisoaan. Aivan kuin olisi niin vähän aikaa, että siitä ei ole yhtään puolisolle annettavaksi.

Niin se on. Jokainen syy olla huomioimatta parisuhdettaan tai puolisoaan on tekosyy. Kun on ensimmäisen kerran lähtenyt tekosyiden tielle, niin sen tien päässä häämöttää usein ero. Te ette ole lähteneet ja siitä olen teidän puolestanne iloinen.

Koska tiedättekö mitä? Teidän kannattaa pitää hyvästä parisuhteestanne tiukasti kiinni, sillä parempaa ette koskaan saisi. Teillähän on jo se paras. Meille myydään kyllä mielikuvaa siitä, että aina voisi olla vähän paremmin ja vähän kauniimpaa. Se on valheellinen mielikuva, jolla ihmistä yritetään saada pysymään tyytymättömänä ja hankkiman itselle enemmän tavaraa ja kokemuksia.

Rakas ihminen, sinä et tee mitään sillä enemmällä, sillä sinulla on jo kaikki. Miten niin on kaikki, sinä kysyt ja minä vastaan.

Tänään kun kaikki päivän velvollisuudet on suoritettu. Siis ne pakolliset. Ei pakollisia ei tarvitse suorittaa, sillä ne kyllä odottavat, mutta rakkaus ei loputtomiin odota. Sinä ja hän, hyvä suhde ympärillänne. Toukokuista valoa täynnä oleva ilta. Paraneva pandemiatilanne. Ympärillä on lohtua, toivoa ja rakkautta. Teidän ympärillä välittämistä ja yhteinen arki ja koti. Sinä siinä ja hän sinun vieressä, toisissanne kiinni ja läsnä. Siinä on se parisuhteen aika ja arvostus. Siksi te olette heränneet tänä aamuna hyvään ja toimivaan suhteeseen ja siksi heräätte sellaiseen myös huomenna.

Kuten sanoin, pitäkää siitä kiinni, sillä parempaa ei ole olemassa.

Lue myös

X