Havaintoja parisuhteesta

”Jos olisin tiennyt millaiseksi ihmiseksi toinen muuttuu, olisin valinnut lasteni isän toisin”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Elin 17 vuotta narsistin kanssa. Narsismi kasvoi suhteen aikana, mutta sen huomaaminen kesti kauan. Keräsin vuosia rohkeutta erota hänestä. Joka ikinen kerta kun menin viimeisen vuoden aikana nukkumaan, ahdisti niin etten saanut henkeä.

Ahdisti, millä sanoilla hän haukkuisi minut seuraavan kerran, miitä asiaa en osannut hänen mielestään tehdä oikein, joka hänen piti aina itse tehdä paremmin. Annoin hänelle vapauden lähteä joka viikonloppu kesämökille, koska pääsin olemaan rauhassa lasten kanssa, koka en jaksanut katsella ja kuunnella häntä. Pitkin hampain jäi kotiin lasten kanssa jos minulla oli menoa.

Viimeisen vuoden aloin valmistelemaan eroa, koska mitta alkoi täyttymään, koska olin niin vääränlainen. Hänen rahat oli hänen, minun meidän, vaikka tienasin melkein puolet vähemmän. Tein vuorotyötä ja lähdin opiskelemaan uuden työn, jotta sain päivätyön ja viikonloput vapaaksi.

Pari kuukautta keräsin rohkeutta sanoa, että halun erota. Kun sen sain sanottua, nukuin seuraavan viikon paremmin kuin viimeiseen viiteen vuoteen. Hän oli erosta yllättävän yksimielinen. Ero tuli ja hän muutti asunnosta pois.

Vuosi meni hyvin eron jälkeen. Sovittiin lasten asiat keskenämme. Löysin melkein heti eron jälkeen rakkauden vanhasta tutusta. Huomasin, että sopimamme elatusmaksu on liian pieni kattamaan lasten kulut. Sanoin tästä hänelle. Siitäkö tämä raivostui. Sain sellaiset haukut ja vihat päälleni ettei mitään rajaa. Ryöstin hänet.

Menimme lastenvalvojalle joka laski elatusmaksuksi puolet enemmän mitä hän oli aiemmin maksanut. Silti koin tekeväni oikein, koska lapset olivat hänen luonaan vain 4-5 yötä kuukaudesta ja hoidan kaikki menot. Hänellähän on varaa pitää asunnon lisäksi kaksi autoa ja kesämökki, mutta lapsiin ei olisi varaa.

Kaikki hänen toimintansa vaikuttaa lapsiin ja toinen ei edes suostu terapiassa keskustelemaan isäsuhteesta. Jos olisin tiennyt millaiseksi ihmiseksi toinen muuttuu, olisin valinnut lasteni isän toisin, vain suojellakseni omia lapsia.”

X