Havaintoja parisuhteesta

”Joskus toivon, että joku tulisi hakemaan minut pois tästä”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Pyysit tarinoita parisuhteista. Tässä omani.

Olen naimisissa pelkuruuden vuoksi. En uskalla lähteä, sillä pelkään, että mieheni ei selviä ilman minua. Hän on sen ääneen sanonutkin, että jos kuolisin niin hän ei selviäisi hengissä.

Meillä on kaksi jo pian täysi-ikäistä lasta. Olen käytännössä kasvattanut ne itse. Mies on kuskannut harrastuksiin. Mieheni tekee viikolla pitkiä työpäiviä, pidempiä kuin minä. Kotiin tullessaan hän rojahtaa sohvalle katsomaan televisiosta urheilua. Minä hoidan oman työpäiväni jälkeen kodin ja lapset.

Alkoholia mieheni käyttää viikolla maltillisesti, mutta viikonloppuisin huomattavia määriä. Harvoin hän on viikonloppuisin ajokuntoinen. Tissuttelu alkaa jo päivällä.

Enhän minä vaimona saa arvostusta kuin siitä, että arki pyörii. ”Hyvä vaimo sinä olet, täytät paikkasi moitteetta”. Se on kauneinta mitä hän on minulle vuosiin sanonut.

Seksiä on joka viikonloppu. Hän haluaa aina ollessaan kännissä. Hän yhtyy minuun, ei muuta ja lopettaessaan palaa television ääreen tissuttelemaan. Täytän paikkani. Itse en nautintoa saa. Annan, koska siten saan mieheni tyytyväiseksi.

Ulospäin kaikki näyttää toimivalta. Muutama ystäväni tietää suhteeni laadun. Toinen heistä kannustaa lähtemään. Toinen sanoo, että miksi ihmeessä lähteä. Tuollaista se on kaikilla. Ruoho ei ole sen vihreämpää missään. Miksi rikkoa lapsilta onnellinen lapsuus.

Omat lapseni ovat sanoneet minulle, että miksi tuhlaan elämäni. En osaa vastata kysymykseen. Minut on kasvatettu palvelemaan ja hoivaamaan. En kai osaisi olla niin, että eläisin itselleni.

Silti minä kateellisena luen muiden tarinoita joissa aamu alkaa sillä, että naista hyväillään ja hänelle annetaan nautintoa. Minulle täysin vieras maailma. Minulle kosketus tarkoittaa sitä, että mies on päälläni kerran viikossa. Muutoin en saa mitään.

Turha kai tästä ketään on syyttää. Tähän minä huomennakin herään tekemättä mitään asian eteen.

Joskus toivon, että joku tulisi hakemaan minut pois tästä.

Lue myös

X