Havaintoja parisuhteesta

”Jouduin jossain vaiheessa tekemään anopistani kaksi rikosilmoistusta”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta
”Pyysit tarinoita missä suhteen ulkopuolinen taho lyönyt kapuloita rattaisiin.
 
Itselle kävi niin. Tarkkaan en ajankohtaa muista mutta noin 6 vuotta sitten tapasin unelmieni miehen. Ajatukset kohtasi ja haluttiin elämältä samoja asioita. Työskentelen itse eläintenparissa ja siinä hommassa pitää olla välillä hyvinkin määrätietoinen. Tykkäsin siitä että mies osasi ottaa välillä oikeasti miehen roolin ja sai minut hiljaiseksi (hyvällä tavalla). Minun ei tarvinnut olla aina se joka tietää kuinka asiat hoidetaan.
 
Alettiin tapailemaan ja siinä vaiheessa selvisi että mies asui äitinsä kanssa perinnönjaon yms asioiden takia. No ei siinä kävin siellä kyläilemässä ja miehen äiti oli mukava ja tulimme hyvin juttuun. Välillä suunnittelimme yhdessä yllätyksiä miehelleni. Lopulta tuli aika kun halusimme miehen kanssa muuttaa saman katon alle. Perintöasioiden takia ainut mahdollisuus oli että minä muutan heidän luokseen. Tuli tilanne että minun oli mahdollista muuttaa ja töitäkin oli tiedossa heti. Mies kyseli äidiltään mitä mieltä tämä on ja äiti oli ollut suostuvainen.
 
No sitten minä pikku hiljaa roudasin tavarani heidän luokseen ja lemmikit myös joista kaikki oli olleet tietoisia heti alusta asti. Anoppi ja muut tykkäsi koirastanikin.
 
Siinä vaiheessa kun tavarat oli muutettu ja anoppi tuli lomamatkaltaan kotiin niin kaikki muuttui. Anopin puolelta alkoi hirveä räyhääminen ja möykkääminen kaikesta. Minua syytettiin kaikesta. Väitettiin että minä olen tavarani ja eläimeni tuonut sinne täysin ilman lupaa omin nokkineni. Yht äkkiä minun lemmikkini olikin kaikille kuolemaksi vaikka heillä itsellään oli samoja lemmikkejä. Minulle suututtiin jos tein itselleni ruokaa ennen töihin lähtöä. Kuulemma minulle ei kelpaa heidän tekemänsä ruoka. Olisihan se kelvannut jos se olisi ollut valmista ennen kuin minun pitää lähteä töihin.
 
Aamuisin jos tein itselleni puuroa niin siitä tultiin möykkäämään että ei täällä saa tähän aikaan syödä kun muut nukkuu… no sit kun oli niitä aamuja että minä en ollut ensimmäisenä syömässä niin anoppi meni keittiöön ja alkoi paiskimaan kaappien ovia niin että meiltä makkarin seinältä tippui joskus taulut lattialle.
 
Muutenkin meidän elämä oli rajattu makkariin. Anopilla oli käytössä tyyliin 4h plus keittiö, suihkutilat, saunatilat yms.. me asuttiin pienessä makkarissa.. jos meiltä jäi jokin tavara vaikka keittiöön niin ei mennyt kauaa kun sen anoppi kiikutti meidän makkariin.. lisäksi meidän ollessa reissussa anoppi kävi aina imuroimassa meidän huoneen ja tonkimassa tavaroita kunnes minä ärähdin että me kyllä osataan siivota… no anopin mielestä ei osata. Välillä anoppi uhkaili tappaa minun lemmikini.. välillä hän tuhosi vaatteitani..
 
Loppujen lopuksi rupesin kuulemaan että anoppi puhuu pitkin kyliä paskaa musta.. senkin oli jo joku kääntänyt niin että minä puhun kylillä vaikka ketään en sieltä tunne.. siinäpä se olikin selvittäminen kun mies suuttui minulle siitä asiasta.. lopulta anoppi myös onnistui käännyttää muiden sukulaisten mielen minua kohtaan. Jouduin töissäni muutaman kerran tekemisiin osan sukulaisista kanssa ja siitä seurasi se että sukulaiset olivat ottaneet yhteyttä minun pomoon ja puhuneet paskaa.. sain työnantajalta varoituksen asioista jotka eivät pitäneet paikkaansa..
 
Jouduin jossain vaiheessa jo tekemään pari kappaletta rikosilmoituksia siitä kun minua ja minun eläimiä uhkaillaan laittomasti.
 
Sitten eräänä päivänä mieheni piti kerrankin minun/meidän puolia.. äitinsä yltyi sitten itkemään.. no ei aikaakaan kun mieheni veli tuli paikalle pitämään äitinsä puolia.. haukkui ensin veljensä pystyyn jonka jälkeen siirtyi haukkumaan minua kuinka minä pilaan kaiken ja leikin jotain jumalaa joka tekee niin kuin itse haluaa.. olin kuulemma omaisuuden perässä… todellisuus oli se että olin yrittänyt puhua miestäni lähtemään että oltaisiin tultu minun kotipaikkakunnalle että siellä meille olisi ollut heti tarjolla oma omakotitalo ja maat ilman mitään vääntämistä ja kääntämistä..
 
Muutama vuosi tätä jatkui.. kunnes minä aloin pistämään miestä tilille että näin ei voi jatkua.. no siinä vaiheessa sitten paljastu että anoppi oli saanut käännettyä miehenikin ajatukset siihen että minä olen se paha.. ilmoitin että tämä oli tässä.. sitten muutaman viikon kuluttua kun olin järkännyt työasiat ja muutot ja kun tuli lauantaiaamu ja muuttoauto ajoi pihaan niin anoppi suuttui jälleen kun häneltä ei oltu kysytty lupaa siihen että saanko minä muuttaa pois.
 
Elämäni paskimmat vuodet, mutta kaikista opettavaisimmat.
Nyt olen onnellisesti kihloissa miehen kanssa joka pitää aina minun puoliani ja jonka vanhemmat myös tykkää minusta.
 
Ps. Olen vaihdellut kuulumisia eksän kanssa välillä. Hän on nyt itsekin sanonut että hänen perheensä jäsenet ovat yksiä kyrpiä. Mahtoi olla hänelle avartavaa kun silmät ovat auenneet ja on huomannut että ketkä ne pahat oikeasti silloin oli.”

Lue myös

X