Havaintoja parisuhteesta

Joululahjaksi kasa risuja

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Nämä viikot ennen joulua tukevat olemaan viikkoja, jolloin Suomessa lyödään todennäköisesti läpi tämän vuosituhannen rankimmat pienituloisiin kohdistuvat leikkaukset. Sosiaaliturvaleikkausten myötä pienituloisen perheen kuukausituloista saattaa pahimmillaan lähteä jopa 500 euroa. Tämä tulee lisäämään lisääntyvän lapsiperheköyhyyden ja ja toimeentulotukihakemusten lisäksi henkistä pahoinvointia.

Tämä on siis hallituksemme joululahja pienituloisille. Samalla kun se on pitkin syksyä puhunut yhteisistä talkoista ja samassa veneessä olemisesta, niin joululahjaksi he heittävät palvelusväen laivan kannelle palelemaan samalla kun itse nauttivat terästetystä glögistä lämpimissä sisätiloissa.

Jostain syystä näiden historiallisten leikkausten näkökulma on saatu jopa median osalta käännettyä niin, että oppositio on toimillaan murentanut eduskunnan arvovaltaa. Lööpeissä eivät ole olleet hallituksen toimet, jossa se on poistanut lainvalmistelussa kohtia, jotka kertovat leikkausten liian rajuista vaikutuksista kohteilleen. Sen sijaan eilen lööpissä oli opposition edustajan huono käyttäytyminen, kun hän on yrittänyt pitää esillä leikkausten vaikutuksia ihmisten arkeen.

Tämä kaikki näyttäytyy siltä, että leikkaukset runnotaan läpi vaikka väkisin. Se mitä kohteille tapahtuu, niin siitä ei kukaan hallituksessa välitä. Se on tämän hallituksen kristillinen sanoma jouluksi. Me itse syömme leivät ja kalat, mutta siellä on pakkasessa leipäjono. Emme jätä teitä pulaan. Joulurauhaa.

X