Havaintoja parisuhteesta

Joulusatu

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Elipä kerran tyttö ja poika.

He tapasivat päivänä, jolloin lumi maalasi maisemaa valkoiseksi. Ei se lumi maisemaan jäänyt, mutta tyttö ja poika jäivät. Heitä ei vesisateet, myrskyt ja tuulet sulattaneet. Yritys oli kova, mutta heidän tarinansa vielä kovempi. Rakkaus ei ole nynny, joka kysyy olemassaololleen lupaa.

Alussa poikaa pelotti. Hän pelkäsi kaikkea tunteen ulkopuolella olevaa. Hän tiesi, että jos hän uskaltaa olla rehellinen itselleen, niin rehellisyydellään satuttaa lähellä olevia. Hän tiesi, että olemalla itselle epärehellinen, satuttaisi lähellä olevia vielä enemmän. Rakastaahan voi vain yhdellä tavalla. Täysillä. Rakastaa osittain tai vajaasti on pettämistä pahimmillaan.

Kuukausien ajan poika mietti arvojaan. Hän mietti mitkä ovat hänen elämänsä tärkeimmät asiat. Voiko hän tarjota muille onnea jos hän tuntee itse olevansa onneton. Kumpi on oikeampaa? Jäädä velvollisuudesta vai lähteä, koska ei enää rakasta. Poika tiesi arvonsa. Rakkaus ei ole asia jonka suhteen voi tehdä liian suuria myönnytyksiä.

Tyttö ja poika rakastuivat ensi kosketuksella. Kosketus tapahtui sanoilla ja siitä muutaman päivän päästä katseilla. Hyvin pian sen jälkeen alkoi kieltäminen. Tyttö ja poika päättivät olla tapaamatta. Mutta joskus elämässä tapahtuu kohtaamisia, joiden merkitys ei itsepetoksella katoa. Tuli se keväinen päivä jolloin poika sanoi sanansa, jotka tappoivat vanhaa ja synnyttivät uutta. Tyttö ja poika saivat luvan toisilleen.

Olihan siinä heidän edessään rumia sanoja. Perheenrikkoja, huora, ihmisperse, etova mulkku, vitun homo, ruma, säälittävä kusipää, narsistipaska, oksettava ihmispaska, jakorasia, sarjarakastuja, anaalihuora, hiirulainen, tunnevammainen, maailman säälittävin isä. Tappaa pitäisi, niin kuolisi pois.

Tyttö oli rohkea. Hän näki pojan yhä samanlaisena kuin oli pojan oppinut tuntemaan. Poika halusi olla tytölle rehellinen. Kertoa, että kaikki hänen neljä parisuhdettaan oli päättyneet eroon. Kaksi hänen aloitteestaan ja kaksi toisen aloitteesta. Neljän parisuhteen lisäksi muutama satunainen suhde. Tyttö päätti antaa mahdollisuuden.

Eräänä joulukuisena iltana poika oli tytön kanssa konsertissa. Konsertin loppupuolella tuli biisi, jonka kertosäkeessä laulettiin: ”Minä suojelen sinua kaikelta”. Tyttö kietoi kätensä pojan ympärille, suuteli. Sillä hetkellä jumalaan uskomaton poika tunsi olevansa lähempänä jumalaa kuin koskaan. Pojalle jumala merkitsi tunnetta, rakkautta. Pojalta valui kyyneleet.

Tänään on jouluaatto. Poika saa viettää joulua omien pikkutonttujensa kanssa. Tämän vuoden jouluun kuuluu myös tarinan toinen päähenkilö. Tyttö, jota poika rakastaa kaiken ympärillä olevan vastustuksen jälkeen entistä enemmän. Sillä tarinan tyttö ja poika ovat jo tässä vaiheessa kulkeneet sellaisten esteiden ja vihan läpi, ettei ihan pieni puhuri sitä tarinaa lopeta.

Yhdessä he ovat enemmän.  

Hyvää joulua. 

Lue myös

X