Havaintoja parisuhteesta

Kaiken se kestää, kaiken se kärsii ja niin edelleen

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Ikävä kyllä täysin totta. Tiedän kaksi eri tapausta lähipiiristäni.

Ensimmäisessä tapauksessa nainen vielä naureskellen kertoi muille, ennenkuin omalle miehelleen. Pelkäsi kertoa suoraan miehellensä raskaudestaan (miehen puolelta asia oli tullut esille jo kahden viimeisen lapsen aikana, niin vaimo tiesi, että nyt tulisi huutoa).

Kun kuuli, että minäkin odotan ( meillä oli ihan toivottu eikä enää ollut salaisuus muilta), niin ehdotti minulle, että minä kertoisin omasta raskaudestani yhteisissä perhejuhlissa ja hän sitten perään omastaan raskaudesta. Näin hän varmistaisi sen, ettei mies saisi ”kohtausta” muiden sukulaisten läsnäollessa.

Luuli väärin.

Ovat edelleen naimisissa, vaikka viimeiset kolme lasta tulleetkin valheen ja ei miehen suostumuksen avustuksella. Tämä ”salaa raskaaksi puolisoltaan”- kolmannenkerranlapsi oli viimeinen ja tästäkin tapauksesta jo n.10vuotta.Mutta minkäs mies voi muuta kuin luottaa vaimoonsa, jos ei halua käydä vieraissa tyydyttämässä itseänsä. Toinen on rehellinen, toinen ei.

”Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaiken se kärsii.

Toisessa tapauksessa avioliitto oli jo repeämäisillään, ja mies lähtökuopissa. Naisen viimeinen pelastusrengas oli tehdä niinkuin parhaaksi näki. Ajatteli, että iloinen yllätys saisi heidät taas perheeksi. Toisin kävi.

Itse en pystyisi ikinä tuohon. En edes tiedä sanaa, millä kuvailisi tuota tilannetta.

Miten mies voisi ikinä enää luottaa vaimoonsa, tuollaisen tempun jälkeen? Ja jos nainen pystyy tuohon, mihin muuhun pystyy.

Mielestäni lapsi on lahja, lähtö kahden aikuisen rakkaudesta toista kohtaan. Ei mikään kiristys/petos väline.

Mielestäni rehellisyys, luottamus, ja avoimuus pitäisi olla suhteessa kaiken a ja o. Mutta voin tietenkin olla väärässäkin.”

”Kun parisuhteessani meni huonosti muutama vuosi sitten ja yksi syy siihen oli lapsien hankkiminen ja mieheni ei ollut siihen valmis. Useampikin ystäväni sanoi että jätä vaan pillerit pois!!

Olin aivan hämmentynyt siitä, miten paljon sitä tehdään, kun itse olen sitä mieltä että lapsia pitäisi hankkia vaan rakastavaan suhteeseen ja molempien halusta.”

 

Lue myös

X