Havaintoja parisuhteesta

Kaiken takana on nainen

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tänään on kansainvälinen naistenpäivä. Meillä hyvinvoivassa länsimaailmassa se on näkynyt muunmuassa siten, että naiset ovat saaneet osaksensa kukkia ja suklaata. Ehkä on silti syytä muistuttaa asioista, joiden pitäisi olla itsestäänselviä muulloinkin kuin teemapäivien juhlapuheissa.

1. Parisuhteessa ei riitä, että nainen saa huomiota yhtenä-kolmena päivänä vuodessa. Huomion kuuluu olla jokapäivästä. Kukkakimpun voi korvata kosketuksella. Tulee halvemmaksi ja kosketuksesta jää pidempi jälki. Joskus jopa elämänmittainen.

2. Jopa neljännes parisuhteessa olevista naisista on kokenut puolisonsa toimesta väkivaltaa. Kosketus ei tarkoita sitä, että siitä jää mustelma joko vartaloon tai sieluun. Väkivaltaan ei ole koskaan olemassa oikeutusta.

3. Parisuhteessa nainen ei ole miehensä omaisuutta. Naista ei voi omistaa. Omistamisen sijaan kannattaa kokeilla rakastamista. Se on ainut tae sille, että nainen haluaakin jäädä. Jos nainen ei halua jäädä, hänen pitää antaa lähteä. Vapauden kuuluu olla yksi parisuhteen kantavimpia voimia.

4. Seksi ei ole pelkästään muutamia minuutteja kestävä yhdyntä. Seksi on vastavuoroista. Sen tarkoitus on tuottaa molemmille tyydytystä. Yksipuolinen seksi on vain omien tarpeiden tyydyttämistä. Paras tapa tyydyttää nainen on kuunnella häntä ja toteuttaa hänen toiveitaan. Nainen ei ole seksissä vain teon kohde, vaan hän on myös tekijä.

5. Jos nainen kieltäytyy seksistä tai ei anna siihen suostumusta, niin naista ei sen jälkeen ole lupa koskea. Piste.

6. Sukupuoli ei ole määrittävä tekijä moneenkaan asiaan. Tyttölapsia on hyvä kannustaa siihen, että he voivat pyrkiä elämässään ihan mihin tahansa. Tyttöä voi eniten kasvattaa tasa-arvoiseksi ihmiseksi.

7. Naisten oikeuksen esilläpitäminen ei ole millään tavalla pois meiltä miehiltä. Sen sijaan, että me keskustelupalstoilla nillitämme siitä, että miksi miesten oikeuksista ei pidetä yhtä kovaa ääntä, voisimme hyvillä mielin tukea sukupuolten välistä tasa-arvoa, sillä se on pitkässä juoksussa hyväksi ihan koko maailmalle. Sitä paitsi, Metoo:n kaltaiset kamppanjat ovat oikeutettuja ihan vain siksi, koska osa miehistä on käyttäytynyt mulkusti.

8. Jokaisella naisella on oikeus onnellisuuteen ja hyvään elämään ja jokaisella naisella on oikeus tehdä omasta elämästään omannäköisensä. Siihen ei tarvita kenenkään lupaa.

9. Kuten tänään sivustolleni kirjoitin: Nainen, helvetin hankalaa heidän kanssaan on elää, mutta vielä hankalampaa on elää ilman heitä.

10. Matin ja Tepon sanoin, kaiken takana todellakin on nainen.

Hyvää jokapäiväistä naistenpäivää.

Lue myös

X