Havaintoja parisuhteesta

Kesä 2019 aasta ööhön

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

A

Antautuminen. Meistä suomalaisistahan sanotaan, että olemme vähän sellainen insinöörikansa. Jokaiseen tekemäämme asiaan on olemassa kaava. Kesä on hyvä aika päästää irti ja antautua spontaaniuden riepoteltavaksi.

B

Banaanipizza. On ihmisiä, joiden mielestä banaani ei sovi pizzaan. Usein he ovat ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kokeilleet pizzatäytteeksi banaania. Kokeilemisen jälkeen voi vasta sanoa, että sopiiko se.

C

Ravintola Tampereen Rautatienkadulla. Erinomainen paikka parisuhdekutemiselle tai seuruekutemiselle. Kesälomamatkan voi tehdä myös kotikaupunkiinsa ilman saastuttavaa lentoa toisaalle. Säästyneet lento- ja hotellirahat voi käyttää nauttimalla kutemisen lisäksi yhden laatudrinkin enemmän. Tämä oli ei-maksettu mainos.

D

Darra. Nelikymppisen darra on kuoleman esikartano. Kannattaa välttää. Jos on kuitenkin totellut vähän liikaa kohtaa A, niin älkää soimatko itseänne. Darra on myös merkki eletystä elämästä, niin kuin sopimattomat rakkausjäljet valkoisen sohvan kankaalla.

E

Ehkäisy. Maalisvauvat ovat söpöjä ja ihania. Mutta jos ei halua ensi maaliskuulle mittaamattoman ajan kestävää yöllisiä heräämisiä, niin kannattaa syvässäkin kiihkossa muistaa estää tapahtuma. Niin ja mies, jos kuvittelet, että se on naisen vastuulla, niin kuvittelet senkin väärin.

F

Foliopaperi. Kesän ehdottomin hittituote. Tekemänsä banaanipizzan voi laittaa foliopaperin sisään ja ottaa mukaan retkelle. Paperiin voi kääriä myös kesän jälkeen itsensä ja katsoa, miltä näyttää kesän turvottama porsas käärittynä foliopaperiin.

G

Gay-tutka. Toiset meistä tuntuu olevan käveleviä Gay-tutkia ja toisia ei voisi vähempää kiinnostaa. Itse arvostan jälkimmäisiä. Luokittelun voi korvata ajatuksella, että me ollaan Gay-tyyppejä kaikki, kun oikein silmin katsotaan.

H

Hullaantuminen. Miettikää nyt vähän. Vastaleikatun nurmikon tuoksu. Vastaantulevan ihmisen kepeä askellus. Torikahvilan soliseva ihmispuhe. Varpaiden kastelu viileään rantaveteen. Lasillinen kylmää valkoviiniä. Mansikoilta maistuva suudelma. Odottamisella kaikki menee nopeasti ohi.

I

Itikka. Muistakaa hyttysistä marisijat. Mieluummin muutaman kuukausi itikan ininää korvan juuressa kuin koko vuoden kestävä tyytymättömän puolison ininä missä tahansa. Annetaan itikoiden imeä ravintoa kehoistamme ja keskitytään imemään rakkautta rakastetuistamme. Kaikki täyttyy siitä, mitä kaikki on siinä hetkessä vailla.

K

Klamydia. Villin kiihkon ja tuntemattoman kiihkon kohteen epämiellyttävä lopputulos. Jos on pakko valita, niin valitkaa klamydia mieluummin musiikkina.

L

Lomalle lompsis ja se on lomat sitten lusittu. Vältä viimeiseen asti kirjoittamasta tai sanomasta näitä sanoja. Jos kuulet jonkun sanovan, niin laske kymmeneen, poistu paikalta ja huuda vasta työpaikkasi vessassa. Palaat takaisin. Ehdotat lausujalle lausemanaajaa työterveyslääkärin piikkiin.

M

Muurahainen. Etsi muurahainen. Lähde seuraamaan sitä katseella. Ymmärrä sen ainainen liike. Ymmärrä sen kosminen pienuus. Ymmärrä, että muurahainen on kuin ihminen. Aina liikkeessä ja avaruudelliseen mittakaavaan suhteutettuna äärettömän pieni. Ajattele uudestaan ongelmiasi. Suhteuta. Pysäytä liike. Lakkaa kuvittelemasta olevasi suuri. Keskity siihen, mitä sinulle on, älä siihen, mitä sinulta puuttuu.

N

Naiminen. Siitä voi käyttää sanaa rakasteleminen, sekstaaminen, paneminen, nussiminen, bylsiminen, kiksaaminen ja niin edelleen. Käytä mitä käytät, kunhan käytät. Mutta älä helvetissä käytä väärin. Älä tyydytä vain itseäsi, tyydytä toinen ihminen. Ja jos toinen ihminen ei halua, kyseessä ei ole rakastelu, vaan rikos.

O

Olohuone. Sitähän sanotaan, että moni on kuollut omaan olohuoneeseensa. Sitä ei ole kukaan sanonut, että moni on rakastunut omassa olohuoneessaan. Ei aina tarvitse juosta tavoittaakseen maailman. Maailman voi myös kutsua luoksensa. Ei siitä silloin mitään puutu.

P

Peppu. Peppu on ihana. Monia erilaisia peppuja. Pepun voi laittaa olalle. Peppua voi viattomasti tuijottaa. Tuttua peppua voi vihjailevasti ohimennen koskettaa. Ei äijämäisen seksistisesti. Kauniisti, mutta kertoen. Pepussa on se pehmeys, jota tämä kova maailma tarvitsee.

Q

Quuppa. Dingon rumpali. Mitähän sille kuuluu? Itse rakastin Neumannia. Kirjoitin 10 vuotiaana kirjeen. Ei ole vielä vastannut. Sille kuuluu sellaista, että osallistuu tositeeveeohjelmaan, jossa hänestä tehdään laihempi. En ymmärrä. Hänhän on just hyvä.

R

Rantakunto. Rantakunto ei ole sitä, että olet kahdeksan kuukautta pumpannut itsellesi vatsalihaksen, jota menet näyttämään muille rannalla oleville. Rantakunto on sitä, että jaksat tuhannennen kerran huutaa uimataidottomalle lapselle, että ei enää yhtään syvemmälle. Rantakunto ei ole näyttelemistä, vaan välittämistä.

S

Sunnuntai. Kesällä maanantai on sunnuntai. Tiistai on sunnuntai. Joka päivä on sunnuntai. Olet sitten lomalla, töissä tai jotain siltä välillä, niin kesä on sunnuntai. Lempeä, leppoisa sunnuntai. Hector lauloi aikanaan, että maanantai ei mittään, tiistai ei mittään ja oli väärässä. Jokainen päivä on jottain. Jokainen ihminen on jottain. Tämä elämä tässä kuin lyhyen aikaa puhaltava kesä. Jokainen hetki on jottain.

T

Tuskastuminen. Ulkona on liian kuumaa. Sisällä ei saa nukuttua. Ampiaiset ovat äkäisiä. Naapuri puhuu kesäkiiman saaneena liian kovalla äänellä. Lapset ärsyttävät. Puoliso ärsyttää. Jäätelö sulaa käsille. Sateenvarjo unohtuu bussiin. Lomamatka menee riidellessä. Vittu mitä paskaa kaikki. Ei huolta. Pian on lokakuu ja joulu. Sen jälkeen kiikkutuoli ja kuolema. Ihan kohta. Mikä valittaen tulee, se valittaen menee.

U

Ukkonen. Ukonilma on kuin sopivasti onnistunut seksi. Ei mikään nössö kaukaa kumiseva sinnepäin ukkonen, vaan päällä möyhivä puuska. Sata salamaa iskee tulta ja koko elämä räjähtää. Ei rakkautta voi riistää multa. Virve Rosti tai Antti Tuisku. Ihan sama. Tule tänne beibi, otetaan erä.

V

Vadelma. Täydellinen sana täydellisestä marjasta. Täydellisyyden tekee virhe. Vadelman virhe on satunainen mato vadelman pinnalla. Jos ikuisella rakkaudella olisi marjan nimi, niin se olisi vadelma.

W

Willivadelma. Niin villi, että alkukirjain tulee tuplana. Espresso tuplana sateisena kesäiltana. Viski tuplana käsistä karanneena juhlailtana. Kaikki yhdellä yli. Edes tänä iltana. Koko loppu elämä aikaa rauhoittua. Arki alkaa vasta huomenna.

X

XL5. Poikabändi ysärillä. Ilman paitaa ei häiriötä. Laulun alkaessa enemmän häiriöksi. XXXl5. Viisi kolme kuukautta terassilla istunutta mieslomailijaa. Ilman paitaa sietämätöntä katseltavaa. Jos puolisosi istuu enemmän terassilla kuin sylissäsi, jätä se sinne.

Y

Yleisövessa. Ei saatana. Juo vähemmän, hikoile enemmän tai pissaa purkkiin. Jos on pakko, niin pienellä turvakännillä ja silmät kiinni.

Z

Zumba. Älä koskaan aloita parisuhdetta ihmisen kanssa, joka ei ole koskaan zumbannut. Äläkä varsinkaan aloita sellaisen kanssa, joka on zumbannut. Aloita parisuhde sellaisen kanssa, joka ei tiedä, mitä sana tarkoittaa.

Å

Rakastan Claes Anderssonia.

Ä

Ääni. Olkoon kesän ääni riitavapaa rakkausääni, jossa vuorottelee lempeys, lujuus ja halu. Jos naapuristasi kuuluu riidan ääniä, hakkaa seinään. Jos naapurista kuuluu rakastelun ääniä, rakastele itsekin. Jos ei ole rakasteluseuraa, soita naapurin ovikelloa ja pyydä päästä mukaan.

Ö

Öyhötys. Pistä sosiaalinen media tauolle. Älä lue tai luo vihaa. Lopeta öyhöttäminen. Sano vihaamallesi ihmiselle jotain kaunista ja katso, kohta sinulle sanotaan takaisin jotain kaunista. Älä ole öyhö. Ole mieluummin syli ja silmänisku.

Lue myös

X