Havaintoja parisuhteesta

Kilisee kilisee kulkunen

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Pikkujoulukausi on kiivaimmillaan. Ajankohta, jolloin pettäminen tuntuu olevan yleisempää kuin muulloin. Pettäminen on aina moraalisesti väärin, vaikka ymmärtäisikin siihen johtaneet syyt. Se on petetylle osoitettua henkistä väkivaltaa, joka voi jättää pitkään kestävät haavat.

En usko ajatukseen, että ihminen joka elää onnellisessa ja tyydyttävässä parisuhteessa kokee tarpeelliseksi hakea huomiota muualta. Pettämiseen johtavat syyt voivat olla moninaiset. Usein pettämisen takana on kuitenkin tyytymättämyys omassa parisuhteessa, joka johtaa moraalisesti väärään tekoon esimerkiksi alkoholin madaltaessa kynnystä.

Onnellisessa parisuhteessa elävä ihminen tuskin pettää. Voisiko olla niin, että pitämällä parisuhteessa siitä toisesta huolta, pettämistilastot pienentyisivät merkittävästi. Parisuhteessa tärkeintä on huomata toinen ihminen. Jäädessään huomiotta vuosi toisensa jälkeen ulkopuolelta saatu huomio saattaa tuntua houkuttelevan hyvältä.

Se on helppoa. Sinä olet valinnut vierellesi ihmisen, jota haluat rakastaa. Kohtele häntä niin, että hän kokee olevansa olevansa erityinen. Kokee olevansa haluttu, seksikäs ja kaunis, Osoita se rajattomalla rakkaudella, suudelmilla, sanoilla ja kosketuksilla.

Ihminen, joka tuntee olevansa rakastettu ja haluttu, ei hae huomiota muualta. Miksi hänen tarvitsisi? Paras lääke pettämistilastojen pienentämiseen on laittaa oma rakas hehkumaan. Hän ei saa olla mikään itsestäänselvyys. Molemmilla on vastuu pitää toinen tyytyväisenä parisuhteessa.

Pettäminen on aina henkistä väkivaltaa. Henkistä väkivaltaa on kuitenkin myös se välinpitämättömyys rakastaan kohtaan, joka usein siihen pettämiseen johtaa.

Ihminen haluaa tulla nähdyksi ja rakastetuksi, nähkää ja rakastakaa.

Lue myös

X