Havaintoja parisuhteesta

Kiltin sukupolven syndrooma

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Olen aiemminkin kirjoittanut, että jos minulla olisi valta päättää, niin määräisin pakollisen terapian ihan jokaiselle meille. Pääpaino vanhemmat sukupolvet, koska he eivät terapiassa ole käyneet kuin hyvin pienellä prosentilla.

Meistä nelikymppisistä sanotaan, että olemme terapiasukupolvi ja hyvä niin että olemme, sillä jonkun sukupolven on tehtävä menneisyysmurha jotta tulevat sukupolvet olisivat vapaita kaikesta siitä paskasta jota edellisien sukupolvien terapiattomuus meille valuttaa. En sano tätä syyllistäen edellisiä sukupolvia, sillä kulttuuri ja yhteiskunta jossa he ovat eläneet ei kannustanut ihmistä omaan hyvinvointiin ja terapian mahdollisuus ei ollut edes esillä

Tässä alla saamassani tekstissä näkyy surullisella tavalla edellisen sukupolven meille jättämä likapyykki. Viisikymppinen nainen joka kiittää nykyistä miestä siitä, että ei lyö häntä. Kiittää siitä että ei lyö! Asian jonka pitäisi olla itsestään selvä.

Oletko koskaan kuullut sanontaa / diagnoosia kiltin tytön syndroomasta. Elin perheessä jossa molemmat vanhemmat olivat alkoholisteja. Isäni kuoli vuonna 2000 ja äitini elää edelleen ja on edelleen alkoholisti niin kuin myös pikkusiskoni, joka on 5 vuotta minua nuorempi.

Silloin kun Robin Williams kuoli, tajusin jotain suurta. Olen se koomikko edelleen joka haluaa, että ihmisillä on hauskaa ja hyvä olla ympärilläni. Olen väkisin nauraja ja naurattaja. Minulla on 4 lasta, jotka olen saanut saman miehen kanssa. Erosin ja tapasin uuden miehen jonka kanssa olin 10 v. Alkoholia ja väkivaltaa kuten oli isäni ja äitini välillä. En vieläkään, vaikka olen 52 vuotias, ole päässyt siitä yli, että pitää miellyttää kaikkia, pitää yllä tiettyä profiilia.

Nykyinen mieheni ei ikinä löisi minua, vaikka olisi kuinka juovuksissa, kiitos hänelle siitä.

Tätä maailmaa me kannamme mukanamme ja meitä seuraavat sukupolvet kantavat mukanaan jos emme ole valmiita kokonaisena sukupolvena terapoimaan itseämme vapaaksi. Kuten sanoin, onneksi olemme terapiasukupolvi!

Lue myös

X