Havaintoja parisuhteesta

”Koen itseni rakastetuksi joka ikinen päivä”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Istun pihalla ja katselen elämää.
On kesäkuu, kesälomaan vielä hetki, mutta kaunein vuodenaika on käsin kosketeltavissa. Vaikka väsyttää, sen tuoksun tuntee nenässä kun ajaa kotipihaan työviikon jälkeen.
Viikonloppu on alkamassa.

Pihan täyttää uusperheen lasten kikatus ja kiljuminen, trampan täyttää lapset ja bluetooth-kaiuttimesta pauhaa loputtoman railakas esiteinien valitsema musiikki.

Työviikko aikuisilla takana ja vauhdikkaaseen arkeen on luvassa parin päivän huili. Lapset nauttivat pitkästä kesälomasta ja valvotuista illoista. Kaikkia väsyttää, mutta helpotuksesta huojentuneina kasaudutaan rakkaiden seuraan. Joskus ärsyttääkin, mutta se on ohimenevää.

Mun neljävitonen rakas touhuaa pihalla, grillaa päivällistä koko joukolle ja hymyilee rakkaudentäyteisellä katseellaan, silmäkulmissa elämänkokemusta täynnä huokuvat hymyrypyt joihin rakastun uudelleen joka päivä, vaikka arki on välillä liiankin harmaata, niin että silmissä meinaa sumeta. En siltikään olisi valmis vaihtamaan päivääkään.

Se neljävitonen. Kaikessa arjen harmaudessa ja väsymyksen keskellä. Se halaa ja rutistaa lujaa kun täytän tiskikonetta keittiössä ja koitan torpata arkiaamun jälkiä ja lukuisia juomalaseja sekä murokulhoja taas uudelleen pestäväksi.

Olen puolisoani nuorempi ja tuttavani kysyi mitä näen neljävitosessa, mitä saan elämästä uusperhearjen ytimessä josta on usein leikki kaukana. Miksi olen valinnut tälläisen elämän, kun olisin voinut valita jotain ihan muutakin.
Miksen halua etsiä miestä jonka kanssa perustaisin ydinperheen?

Niinpä.

Juuri siksi. Koska kaikki on tässä. Se mitä tarvitsen ja se todella riittää. Koen itseni rakastetuksi joka päivä. Joka hetki. Väsyneiden arkisten riitojenkin kohdalla tiedän, että kumpikin meistä valitsee toisen joka ikinen päivä uudestaan. Vaikka otettaisi yhteen ihan huolella. Juuri siksi niin uskalletaan tehdä. Puhdistetaan ilmaa.

Onnea ei voi ostaa eikä myydä eikä siihen vaikuta upeimmatkaan kulissit. Ei uusimmat autot tai hienoimmat kesähuvilat. Ei upeimmat desing-esineet tai kiiltävimmät kristallilasit marmoripöydällä. Rakkaus on se mikä ratkaisee.
Vaikka se olisi likaisia sukkia, täysiä pyykkikoreja ja tiskipöytä täynnä likaisia astioita. Yhdessä putsaamme tai sitten emme.

Rakastamme.”

X