Havaintoja parisuhteesta

Kolmen vuoden syrjähyppy

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kello on 4 vieraassa kaupungissa hotellihuoneessa. Mies on juuri lähtenyt viereltäni sängystä töihin. Keitin kahvit ja suutelin lähtiessä.

Nukuimme lusikassa seksin jälkeen. Seksin jota olemme yhdessä harrastaneet satoja kertoja yli kolmen vuoden ajan. Yleensä monta kertaa viikossa. Nautimme toisistamme edelleen paljon.

Miehellä oli vähän aikaa sitten hääpäivä, mutta hän vietti sen kanssani hotellihuoneessa. Emmekä kumpikaan kokeneet huonoa omaatuntoa.

Tämä suhde ja miehen syrjähyppy on kestänyt niin kauan että katson tämänkin parisuhteeksi vaikka toinen nainen olenkin. Koen olevani rakastettu ja huomioitu – toisin kuin edesmenneessä pitkässä avioliitossani, joka tappoi minut henkisesti tietoisella välinpitämättömyydellä ja henkisellä väkivallalla ja jossa lopuksi kiduin vain lasten vuoksi.

Kun tämä suhde yli kolme vuotta sitten alkoi  puolivahingossa baaritiskiltä, en todellakaan ajatellut sen jatkuvan näin pitkään. Tai ylipäänsä jatkuvan sen ensimmäisen yön jälkeen. Jossain vaiheessa, kun tajusin tämän kääntyneen suhteeksi, päätin vain sinkkuna nauttia suhteesta ilman huonoa omaatuntoa.

Mies ei ole koskaan luvannut jättää vaimoaan vuokseni eikä ole haukkunut vaimoaan – hän on hyvä perheenisä. Jostain syystä arvostan tässä hänen rehellisyyttään minua kohtaan. Kuulostaa tietty absurdilta katsottuna vaimon vinkkelistä tämä rehellisyys.

En tiedä voisinko luottaa mieheen aviomiehenä koskaan, mutta näin suhteemme on toisillemme rehellinen. Emme riitele, koska ei ole mitään syytä, suhteemme tarkoitus on vain tuottaa iloa. Mies tarvitsee ihoa ja seksiä paljon enemmän kuin vaimoltaan saa, mutta avioliitto lapsineen sujuu muuten arkisen sujuvasti.

En edelleenkään tiedä kauanko saamme nauttia toisistamme – Nyt on vain hyvä olo – sängyssä yhdessä vietetyn yön jälkeen. Iho sai jälleen kosketusta, kumpikin kunnon seksiä ja tunsin olevani haluttu sekä huomioitu.

Olen juuri nyt onnellinen.”

Lue myös

X