Havaintoja parisuhteesta

Kondomi, tuo tärkeä ystävämme

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Helsingin Sanomat tiesi kertoa, että käynnissä olevien olympialaisten urheilijoiden käyttöön on varattu kaikkiaan 110 000 kondomia. Se tekee 37 kondomia jokaista urheilijaa kohti. Kisat kestävät 17 päivää, joten päivässä ei tarvitse tyytyä pelkästään yhteen hekumalliseen hetkeen. Nimettömänä pysyvä suomalaisurheilija paljasti Helsingin Sanomille, että ensivaikutelman mukaan sutinaa riittää, sillä ruokalassa oleva kondomilaari on tyhjentynyt kahdessa päivässä.

Tilastojen mukaan suomalainen pariskunta harrastaa seksiä noin kolme kertaa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa 36 seksikertaa vuodessa. Tässä tapauksessa kondomit riittäisivät helposti koko vuodeksi. Tuskinpa jokainen olympiaurheilija käyttää 17 päivässä kaikki 37 kondomia eikä kaikki pariskunnat harrasta vain 36 kertaa vuodessa seksiä.

Keskimäärin suomalaiset ovat tyytyväisiä parisuhteittensa laatuun. Se on mahtava kuulla, sillä hyvä parisuhde lisää ihmisten onnellisuutta ja parantaa elämänlaatua. Toisaalta taas paska parisuhde aiheuttaa vastakkaisia vaikutuksia. Siksipä parisuhde on asia, johon ei saisi suhtautua välinpitämättömästi jos sellaisessa sattuu olemaan. Ihmiset kaipaavat kahta asiaa parisuhteisiinsa enemmän. Yhteistä aikaa ja seksiä ja kosketuksia. Kosketusten loppuminen on usein hälyttävä merkki parisuhteen tilasta ja seksin korvaaminen tekosyillä lopun alkua.

Siinä vain on selkeä ristiriita, että haluamme seksiä enemmän, mutta harrastamme sitä entistä vähemmän. Mikä on se tukos halun ja toteutuksen välillä? Onhan se tietenkin niin, että on ajanjaksoja ja elämäntilanteita, jossa seksi ei ole päällimmäisenä mielessä, mutta kokonaan sen unohtaminen ei silloinkaan ole suotavaa. Harvoin seksi tuntuu vastenmieliseltä silloin, kun sen tulee aloittaneeksi, vaikka olisikin väsynyt, päänsärkyinen, kiireinen ja mitä muita tekosyitä niitä nyt sitten mieleen tuleekaan.

Vähän niin kuin kertoessani tyttöystävälleni aikeistani kirjoittaa tänään seksistä. Hän kysyi, että mitä aion seksistä kirjoittaa. Vastasin, että alan kirjoittaa ja katson, että mihin se vie. Hän vastasi, että sehän on yleensä seksissäkin hyvä, aloittaa vaan ja katsoa mihin se vie. Parempi tehdä kuin suunnitella liikaa. Siinä saattaa se 36 kertaa vuodessa ylittyä seuraavana vuonna kuin itsestään. Vaikka niitä seksikertoja ei tarvitsekaan laskea eikä olympiaurheilijoiden määriin päästä, niin voimme ottaa tavoitteeksi sahata lukemia vähän ylöspäin.

Aloittakaa vain ja katsokaa mihin se vie.

Lue myös

X