Havaintoja parisuhteesta

”Koronarokote teki minusta lapsentappajan”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Tuli sellainen olo, että haluan jakaa nämä fiilikset sinun kanssasi. Jotenkin tarvitsen tässä tilanteessa jonkinlaista tsemppiä ja ehkä sitä järjen ääntäkin. Väkisinkin mietin, että olenko minä tässä se vastuuton ja huono ihminen, joka ajattelee itsekkäästi omaa napaansa tuijottaen eikä osaa huolehtia niistä kaikkein rakkaimmista ihmisistään, omista lapsistaan.

Olen kolmen lapsen äiti. Pienin on imeväisikäinen vauva. Kävin keskiviikkona ottamassa ensimmäisen koronarokotteen. Mieheni perhe on todella rokotekriittistä porukkaa, ainakin osaa voisi tituleerata jopa ns. ”foliohatuiksi”. Sanottakoon, että omasta mielestäni rokotus olkoon jokaisen oma asia ja kunniotettakoon jokaisen päätöstä. Itse aikani pohdittua päätin ottaa rokotteen.

Sain jo etukäteen painostusta ja manaamista siitä, miten tulen kuolemaan rokotteeseen. Tietenkään he eivät kertoneet tätä minulle suoraan, vaan soittelivat miehelleni.

Pahinta ei ole kuitenkaan omaa henkeäni koskeva manaus, vaan tämä ahdistelu ulottuu myös rintaruokinnassa olevaan vauvaani. Jo ennen rokotusta eräs sisaruksista esitti tilastoja, miten Yhdysvalloissa oli monta sataa vauvaa äitien koronarokotteen seurauksena. Tiedän ja tajuan kyllä, että väestömäärään suhteutettuna tuo ei ole suuri määrä ja kuolemat tuskin edes johtuvat rokotteesta, mutta silti koin jo tämän puheen todella ahdistavaksi.

Tottakai itsekin olen pohtinut rokotteeseen mahdollisesti liittyviä riskejä ja suhteuttanut sitä mahdollisen koronatartunnan ja siitä seuraavan sairastumisen riskeihin. Koin rokotteeseen liittyvät riskit pienemmäksi kuin mahdollisen vakavan sairastumisen tai siitä seuraavien pitkäaikaisvaikutuksien riskit. Siksi päätin rokotuttaa itseni.

Sukulaisten kommentit eivät loppuneet keskiviikkoiseen rokotukseen, vaan puheet kovenivat entisestään. Nyt olen kuulemma äiti, joka yrittää tappaa oman lapsensa, rintamaidon kautta tulevilla myrkyillä. Isän tulisi ottaa lapsi minulta vaikka väkisin ja siirtyä syöttämään korvikkeita. Tiedän, että tämä kuulostaa varmasti aivan absurdilta. Mutta itseäni nämä puheet sekä vituttavat että loukkaavat, varsinkin kun sanoja on itse terveydenhuollon ammattihenkilö ja kuitenkin lähtökohtaisesti terve päästään. Toki olen alkanut kyseenalaistaa tätä vahvasti. Mies ei oikein ota sisaruksiaan tosissaan, mutta silti ei suoranaisesti tuki heidän turpiaan.

Paljon on mediassa ollut juttuja rokottamattomista henkilöistä, joita rokotetut ovat alkaneet välttää. Minun kohdallani tilanne kääntyi päälaelleen. Koronarokote teki minusta paskan äidin. Äidin, joka yrittää tappaa pienen vauvansa.

Kiitos, että sain kirjoittaa.”

X