Havaintoja parisuhteesta

Kuin viimeistä kertaa

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tunteet joita olen tuntenut viimeisen parin viikon aikana purkautuivat niissä suudelmissa. Ehkä siinä oli mukana halu, rakkaus, katumus, menettämisen pelko ja ikävä. Kaikki se lataus siinä hetkessä. Kosketin sinua niskasta vetäen sinut lähemmäksi. Huulesi koskettivat omiani. Suudelma tuntui paremmalta kuin ehkä ikinä. Suutelin niin kuin aina pitäisi suudella, kuin se olisi viimeinen kerta.

Pussasin ensimmäistä kertaa kuusivuotiaana. Se oli sellainen kokeiluluontoinen pusu erään tytön suulle. Pussailin pienenä myös pehmoleluja ja kouluikäisenä siskoni huoneen seinässä Dingon julisteessa olevaa Neumannia. Ala-asteiässä muistan leikkineeni kaverin kerrostaloasunnon pimeässä varastossa pusuhippaa, jossa pussailimme kiinni saamiamme tyttöjä.

Sen jälkeen suudelmista alkoi hiljalleen tulla merkityksellisiä. Jokaisella suudelmalla on eri tarkoitus. On iltaisin annettuja kevyitä hyvän yön suudelmia. Niitä, joista helposti tulee vain tapa. Suudelmia, joista puuttuu tunne ja siksi ne jäävät etäisiksi ja kylmiksi. On suudelmia, jotka päättyvät kyyneliin. On jäähyväissuudelmia ja suudelmia, joista huokuu jälleennäkemisen riemu. Suudelmia, joissa on niin paljon latausta ja himoa, että haluaa nussia toiselta aivot pihalle. Suudelmia, joiden voimasta alkaa rakkaussuhde.

Suudelmia, joihin on sekoittunut maku. Ne maistuvat ehkä punaisilta hedelmäkarkeilta tai huulirasvalta. Niissä voi maistua myös valkosipuli, tupakka tai krapula. Tai ne kuplivan illan jälkeiset kuohuviinin makuiset pitkät ja märät suudelmat.

Jokainen elämäni suudelma opettanut minulle jotain. Suutelelemisesta, elämästä, ystävyydestä, ihmisistä, itsestäni, rakkaudesta. Suutele kuin se olisi sinun viimeinen suudelmasi. Annoin elämäni ensimmäisen suudelman kuusivuotiaana. Viimeisimmän annoin eilen. Menetin hetkellisesti ajan ja paikan tajun. Pidin toista kättäni hiuksillasi, toinen halusi kulkea vartalollasi. Halusin suudella sinua niin, että jos tämä olisi viimeinen suudelmani, sen voima kihelmöisi huulillasi vielä pitkään. Suudelma, joka ei jättäisi mitään epäselväksi.

Lue myös

X