Havaintoja parisuhteesta

”Kun yritin kertoa niistä äidilleni hän väitti minun kuvittelevan”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Minua on lähennelty, ehdoteltu nuolemista ja panemista, muotojani on kommentoitu isoon ääneen, tai vähintään tuijoteltu ja seurattu 10 – vuotiaasta lähtien.

Kun aloin kulkemaan diskoissa ja tansseissa täysi-ikäisenä, haaroihini on työnnettiin käsi tungoksessa monet kerrat, huoriteltiin kun en ole suostunut ”lähempään kanssakäymiseen”, kourittiin takapuolta ja suudeltiin väkisin tanssilattialla, tai hinkattiin erektiossa olevaa penistä minua vasten.

Silloin elettiin ”kultaista” 1980 – lukua, jolloin kaiken maailman Sabrinat ja Samathat poseerasivat perhelehdissäkin rinnat ja takapuoli tyrkyllä. Naisia esineellistettiin surutta automainoksissa, ja talomaaliakin mainostettiin rintavan naisen avulla.

En jäänyt osattomaksi joidenkin miespuolisten lähiomaistenikaan seksuaalisista kommenteista ja lähentelyistä. Kun yritin kertoa niistä äidilleni hän väitti minun kuvittelevan ja inhoavan näitä ko. miehiä jostain muusta syystä.

Nyt kun olen jo lähemmäs kuusikymmenvuotias, niin saan jo varmasti olla miehiltä rauhassa? Ehei. Eräs mies on seurannut, kytännyt, tuijotellut, ja säikytellyt yhtäkkisillä ilmestymisillään minua sekä kotini että työpaikoillani jo 15 vuotta. Muitakin samanhenkisiä, kenellekään naiselle kelpaamattomia, eri-ikäisiä poikamiehiä on liittynyt ”leikkiin” mukaan. He selvästi nauttivat saadessaan minut hermostumaan, ja yrittävät ”lähempää tuttavuutta” juuri silloin kun en osaa olla varuillani.

Odotankin jo kovasti eläkkeelle pääsyä, koska mitkään muutokset hiustyylissäni, löysiin vaatteisiin pukeutuminen, itseni lihottaminen /laihduttaminen ei näihin viimeksi mainittuihin tepsi. Nimitän heitä hyeenoiksi.”

Lue myös

X