Havaintoja parisuhteesta

Kylläpä sinä olet kaunis tänään!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ohhoh.

Katso peiliin ihminen. Kylläpäs sinä näytät tänään hyvältä. Oletko muka eri mieltä minun kanssasi? Sinä näet vartalollesi kertyneet muutamat koronakilot tai silmiesi ympärillä ryppyjä. Kädessäsi olevassa naistenlehden kansikuvaihmisellä ei ole ryppyjä missään. Niin sinä ajattelet. Ajattelet, että olen vain väsynyt perheenvanhempi, joka näyttää väsyneeltä perheenvanhemmalta.

Yksi asia juuri sinulle. Kansikuvassa oleva ihminen on kuvakäsitelty ja meikattu ammattilaisten käsissä. Hän näyttää kuvassa todella hyvältä, mutta tiedätkö mitä, sen jälkeen, kun meikit on pesty kasvoilta ja kuvankäsittelystä johtuva rypyttömyys muuttuu realismiksi, niin hän näyttää vielä paremmalta. Kenties hänkin katsoo aamulla peliin, kuten sinä ja huomaa kauneutensa sijaan silmien ympärillä olevat rypyt ja ajattelee, että hän on vain väsynyt perheenvanhempi, joka näyttää väsyneeltä perheenvanhemmalta.

Huulipunalla saa huulet näyttämään hyvältä, mutta hymyllä vielä paremmalta. Sellaisella pienellä hymyllä. Eikä se sitä tarkoita, että aina jaksaisi hymyillä. Suru, viha tai ärtymys näyttää myös kauniilta. Kestohymy on tekohymyä, jolla peitetään tekohymyn takana oleva oikea tunne. Kaikki teko on usein rumempaa kuin aitous. Aito suru kauniimpaa kuin surun peittäminen suojamaskilla. Enkä tässä viittaa koronaan, vaan ihmisen tapaan esittää jotain, mitä hän ei ole.

Tänä aamuna sinä ja minä saatamme olla väsyneitä perheenvanhempia, joiden väsymys näkyy silmiemme alla olevina ryppyinä ja pusseina. Meidän ei tarvitse olla yhtään enempää, sillä juuri tämänlaisina, juuri tänä aamuna, näytämme molemmat todella kauniilta, ihmisiltä. Sitä paitsi, ryppy on luonnon antama kauneuspilkku ja kertoo siitä, että elämämme on ollut täysi ja aito. Surun ja vihan voi peittää tekaistulla hymyllä ja rypyn voi peittää ryppyvoiteella, mutta itseämme emme voi loputtomiin peitellä elämämme kulisseihin.

Joten katso itseäsi uudemman kerran. Kuinka kaunis sinä oletkaan. Kuinka kauniisti sinä katsot itseäsi arvostaen, etkä virheitä etsien. Kuinka ylväästi annat silmäsi alla olevan rypyn näkyä. Kuinka ihanasti sinä kannatkaan sitä kaikkea sinussa, joka tekee sinusta kauniin ihmisen. Sinä olet kaunis ihminen. Koska kauniin sinusta tekee se kaikki sinussa näkyvä elämä. Eikä sitä kauneutta kannata piilottaa minkään epäaidon taakse piiloon.

No niin. Sinä kaunis ihminen siellä. Vietä kaunis päivä. Kaikki on kuitenkin ihan hyvin ja mistäpä sen tietää, että huomenna vielä paremmin.

Lue myös

X