Havaintoja parisuhteesta

”Kyseessä ei ollut raiskaus, mutta ehdottomasti nuoren hyväksikäyttöä”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Ystävä tapasi aikoinaan juuri täysi-ikäisyyden ylittäneenä itseään 20 vuotta vanhemman miehen, joka halusi tulla toiselta paikkakunnalta käymään ystävän luona. Seksi oli edellytys, mutta kondomia ei suostunut käyttämään.

Niinhän siinä kävi, että 9 kuukauden päästä lapsi syntyi. Missään tekemisissä ei halunnut olla lapsensa kanssa. Ystävälle oli kertonut, että on juuri eronnut vaimostaan.

Vuosia kului ja lapsi oli jo teini, kun tuli ilmoitus, että elatusmaksu pitää hakea Kelasta, koska tämä mies oli menehtynyt. Selvisi, että hän oli naimisissa usean lapsen isä, nimensä oli valehdellut, asuinpaikan ja ammatin. Herra oli kunnallisvaltuuttu omalla paikkakunnallaan ja nuorimmainen lapsi oli syntynyt vain paria kuukautta aikaisemmin kuin ystävän lapsi.

Kyseessä ei ollut raiskaus, mutta ehdottomasti nuoren hyväksikäyttöä. annettiin ymmärtää, että haluaa suhdetta, mutta hän halusi vain seksiä ja sitä kun sai niin se oli siinä. Sen vuoksi halusi tavata ystävän kotona, eikä suostunut liikkumaan yleisillä paikoilla. Ystävä tuskin oli ainoa nuori hyväksikäytetty tämän miehen osalta.”

X