havaintoja parisuhteesta

”Liian lihava rakastettavaksi ja haluttavaksi”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Olen ollut noin kymmenen vuotta yhdessä puolisoni kanssa. Seksi suhteessamme on hiipunut aikalailla viimeisen viiden vuoden aikana. Nyt sitä ei käytännössä enää ole.

Syytä tähän kysyessä olen saanut vastaukseksi kierrellen ja kaarrellen painoni tai etten pidä huolta itsestäni. Tavatessamme tosiaan muistutinkin oikeastaan huippumallia keholtani, ylimääräistä ei ollut senttiäkään.

Edelleenkin käytän 36/38/M-kokoisia vaatteita. Enkä näe itsessäni lihavaa ihmistä lainkaan, toki en ole aivan huippumalli/bikinifitness kuosissa, ylimääräistä on siis muutamia kiloja/senttejä, mutta siitä huolimatta hoikka ja pukeudun viehättävästi.

Muutamille ystäville asiasta avautuneena he ovat järkyttyneet ja kehottaneet minua eroamaan ennenkuin itsetuntoni on romuttunut. Ja onhan se toki kovia tässä nyt kokenutkin. Olen aina kokenut olevani liian iso, ihan jo senkin takia että olen verrattain pitkä ihminen, nyt sitten tämä suhteen sisältä tuleva kritiikki.

Tunteeni vaihtelevat vihasta epätoivoon ja turtumukseen. Kukaan muu ei koskaan ole puuttunut ulkonäkööni tällä tavalla, enkä osaa käsitellä asiaa, aluksi en edes uskonut sitä, koska en tunnista itseäni siitä. Mutta tosiasia se tuntuu kumppanille olevan, sillä mitään seksuaalista ei välillämme ole tapahtunut pitkiin aikoihin. Hän ei halua tehdä yhtään aloitetta ja torjuu myös minut.

Joten uskottava se siis on, olen liian lihava rakastettavaksi tai haluttavaksi. Olen ehdottanut parisuhdeterapiaa, mutta hän ei usko sieltä ratkaisun löytyvän, ei ole kuitenkaan täysin kieltäytynyt lähtemästä. Ratkaisu löytyisi varmaan kuntosalilta, kunhan jaksaisin kurinalaista fitness elämää. Ehkä sitten voisin olla oman elämäni kisalavalla, eli kotona onnellinen. Tai sitten en.

Tuntuu että omat voimavarat on loppu..

Lue myös

X