Havaintoja parisuhteesta

Liika sisu on perseestä, oppikaa olemaan sisuttomia

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Nainen numero 1:

” Korona ja vitun korona. Lomautukset ja se riittämättömyyden tunne minkä se aiheutti. Mä hajosin vuosi sitten kappaleiksi, kun ei voinutkaan enää suorittaa ja koko perhe tuntui paskalle.”

Nainen numero 2:

”Mä ihmettelen niitä vanhempia, jotka ehtivät touhuta lastensa kanssa ulkona ja ties missä. Miltä niiden kotona näyttää? Kukaan ei ole siivoamassa? Itse koen syyllisyyttä siitä, että en ehdi touhuta lasten kanssa, mutta en voi antaa lasten elää paskaisessa kodissa.”

Parisuhdebloggari:

Rakkaat ihmislapset. Mennään ajassa eteenpäin. Te istutte vanhoina ja raihnaisina kiikkustuolissanne ja mietitte aikaa taaksepäin. Tai ei teidän tarvitse edes miettiä sitä. Edessänne istuu teidän lapsenne, jotka kertovat muistoja lapsuudestaan. Muistavat sen eräänkin lauantain, jolloin kodin vessassa oli niin siistiä, että seinän kaakeleista pystyi peilaamaan itsensä ja kuinka ihanaa olikaan nähdä keittiön puhdas tiskipöytä.

Niin sinä haluaisit sen nähdä, vaan tuo kaikki on suurta utopiaa.

Mistä minä parisuhdebloggaripoika mistään tietäisin, mutta uskaltaisin väittää, että lapsenne ei muistele vessan puhtaita kaakeleita lauantai-iltapäivässä, vaan sitä, kun sai peuhata vanhempana kanssa talven viimeisissä lumissa. Sen lapsi muistaa, ei puhdistusaineen tuoksua ja jatkuvasta suorittamisesta stressaantunutta vanhempaa.

Niin on laita myös mahdollisen puolison suhteen. Ette te yhdessä muistele yhteistä lauantai-iltapäivää, jossa olette hinkanneet peilikaappia puhtaaksi ja illalla väsyneinä rojahtaneet ilman kosketuksia sänkyynne. Kosketukset te muistaisitte. Kuinka rakastelitte kesken lauantaisen iltapäivän, vaikka teille oli lapset ympärillänne. Keksitte siihen keinon, ettekä tekosyytä olla harrastamatta.

Niin, tehän olette kuulleet puhuttavan suomalaisesta sisusta. Se näyttäytyy avioerotilastoissa ja ennenaikaisissa kuolemissa. Pahimmillaan tuo ylistetty sisu on juuri sitä, tuhoava voima. Unohtakaa tuo helvetin sisu edes yhdeksi viikonlopuksi. Ei jumala eikä naapuri teitä siitä rankaise, vaikka päästätte vähän irti ja ennen kaikkea, oppikaa sietämään paskaista vessan peilikaappia. Kukaan ei muistele sitä sitten, kun elämässä päästään muisteluvaiheeseen.

Sisu on joka hetkessä nautittuna perseestä, oppikaa olemaan sisuttomia. Saatte muisteltavaa.

Lue myös

X