Havaintoja parisuhteesta

Me emme teistä välitä

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Sosiaali- ja terveysvaliokunta sai perjantaina valmiiksi asumistukea leikkaavan käsittelyn. Hallituspuolueet poistivat tekstistä useita kohtia, joissa kuvaillaan leikkausten negatiivisia vaikutuksia”.

Sitä pitää välillä hieraista silmiään, että todellakin lukee sitä mitä lukee. Yllä olevaan Hesarissa ollutta kappaletta ei olisi halunnut lukea, koska on ymmärtänyt, että elää maassa, jossa tuollaista todellisuuden muokkausta ei tehtäisi. Vaan mikään ei ole enää pyhää.

En tiedä, että pitääkö hallitus pääministeri Orpon johdolla suomalaisia tyhminä. Vai eivätkö he enää vain väliltä yhtään mistään. Heillä on missio tuhota suomalainen demokratia ja palava halu saattaa tuhansia ihmisiä kohtuuttomiin taloudellisiin olosuhteisiin.

Monet tahot varoittavat hallitusta siitä, että mitä he ovat tekemässä. Kukaan ei kuuntele. Päinvastoin valtionvarainministerinä toimiva ”riikka” naljailee ylimielisesti norsunluutornistaan kuin nauttien siitä, että ihmisillä on hätä. Kaikesta paistaa läpi ajatus, että nyt vihdoin päästään kostamaan. Kostamaan kenelle? Suomen kansalaisille?

Helposti voi sanoa, että meillä on vallassa Suomen historian epäisänmaallisin hallitus. Viha varsinkin heikompiosaisia kohtaan on näkyvää. Täydellinen empatiakyvyttömyys ja välinpitämättömyys omia kansalaisia kohtaan näyttäytyy muun muassa niin, että hallitus poistaa tekstistä kohtia, joissa kerrotaan leikkauksien rajuista vaikutuksista.

Tai onhan se osa kansasta jotka hurraavat vieressä, kun maassa makaavaa potkitaan.

X