Havaintoja parisuhteesta

Melkein mies, melkein nainen.

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Vaimoni on niitä nykyajan vaimoja, jotka eivät osaa leipoa, eivätkä pitää huolta miehestään, koska hänellä on liikaa omia juttuja. Näin minulle kommentoi naislukija, joka on kirjoituksistani tulkinnut vaimoani ja sijoittanut hänet vaimoasteikossa melko alhaalle. Hän myös kommentissaan kehotti minua jättämään vaimoni, koska arveli, että parempiakin olisi saatavilla. Samalla hän tuli paljastaneeksi oman arvomaailmansa ja käsityksensä naisen asemasta miehensä vierellä. Hyvä vaimoaines on sellainen nainen, joka osaa leipoa ja pitää hyvää huolta miehestään.

Vastasin kommentoijalle, että olet tulkinnut ihan oikein vaimoni tapaa olla vaimo. Kiitin häntä mielipiteestä ja sanoin, että vaimoni todellakin on niitä nykyaikaisia vaimoja, jotka eivät keittiössä liikaa aikaa vietä ja joilla on paljon omia juttuja. Jatkoin vastaustani kirjoittamalla, että olen neljäkymmentä täyttänyt mies, että osaan kohtuullisesti pitää itsestäni jo huolta ja jos minun tekee mieli pullaa, niin kykenen leipomaan sitä itse ja että rakastan juurikin kommentissasi kuvailemaasi vaimotyyppiä kaikkein eniten, vaikka olisihan se hienoa saada toisinaan vaimon leipomaa tuoretta pullaa, mutta leipomisinnokkuus ei ole arvoasteikolla ihan siellä kärkipäässä.

Tervetuloa Lahteen saunomaan. Saunassa minä ja muutama kaverini hakataan saunavastalla sinusta homous irti. Tämä kutsu tuli oikein yksityisviestillä ja nimen kanssa. Suuri arvostus viestin kirjoittajaa kohtaan. Ei huudellut puskasta nimimerkin suojasta, vaan teki sen nimellä ja kasvoilla. Viestin lähettäjää oli alkanut häiritä ennenkuulumattomalla tavalla tapani edustaa miestä. Mies ei sorru tunnepaskaan, hän viestissään kirjoittaa. Niin tai jos viestin rivienvälejä tulkitsee, niin jos mies sortuu tunnepaskan kirjoittamiseen, niin hänen on väistämättä oltava homo ja homouden saa miehestä irti hakkaamalla tarpeeksi kovaa saunavastalla. Lähetin kohteliaan kiitoksen. Ensinnäkin saunavastalla hakkaaminen kuulostaa turhan aggressiiviselta eheyttämiseltä. Toisekseen haluan säilyttää sen palan homoutta, mitä minussa on, niin kuin ihan kaikissa muissakin ihmisissä, itselläni tallella. Jatkoin vielä vastaustani, että tunnepaskaan sortuminen on hyvin kannustettavaa toimintaa, vaikka kokisi itsensä ääriheteroksi. Miehisen tunnepaskan ulospäästäminen saattaisi jopa helpottaa sisällä pesivää tuskaa niin paljon, että ei kokisi edes tarpeelliseksi hakata ketään saunassa.

Nainen ja mies ovat yhteensä ihminen. Sukupuolta ei voi päätellä leipomishalukkuudesta tai tunnepuheesta. Sukupolvemme on edellisen sukupolven kasvattamaa ja sieltä valuu vielä liikaa turhia olettamuksia. Onneksi jokainen sukupolvi muovailee yhteiskunnasta oman luomuksensa. Ehkä tulee vielä aika, jolloin naista, joka ei löydä keittiöön kuin kantamalla ja miestä, joka suoltaa satoja sivuja vuodessa tunnepaskaa muiden ihmisten luettavaksi, ei aiheuta vihan ja ihmetyksen sekaista tunnereaktiota.

Minä rakastan ihmisiä, jotka vähät välittävät keinotekoisista rajoituksista.

Lue myös

X