Havaintoja parisuhteesta

”Menetin Tinderissä tuhansia euroja rahaa huijarille”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Tapasin Tinderissä 45v. miehen jolla ei ollut profiilissa kuin muutama kuva, eikä tekstiä. Hän sanoi olleensa amerikkalainen ( Saksassa syntynyt mutta muuttanut enon kanssa Usaan ollessaan nuori iältään) ja on ammatiltaan sotilas. Sanoi työskennelleen tuolloin Egyptissä.

Kerroin hänelle että Tinderissä on oudon paljon ns sotilaita liikkeellä. Ja sanoin että suomalaisia varoitetaan kovasti romanssihuijauksista lehdissä. Hän osasi selitellä kaikki ns hyvin ja uskottavasti.

Tapasin hänet viimevuoden huhtikuussa Tinderissä ja halusi jatkaa tutustumista whatsupissa. Näin teimme. Ensimmäinen rahan laina/avun tarve häneltä tuli viikkojen päästä. Hän tiesi että olen taloudellisesti yksinhuoltajana tiukoilla. Ei omaa autoa ym.

Alkuun kieltäydyin mutta hän osasi vetää oikeasta narusta ja käytti tunnepuolta hyväksi, heidän kimppuun hyökätty ja hän loukkaantunut. Tarvitsee rahaa lääkkeisiin ja hoitajamaksuun ja ruokaankin. Ym ym..Hän junaili tarinoillaan itselleen rahaa lainaksi minulta.

Miksikö luotin häneen Skypevideopuhelussa oli sama mies kuin kuvissa ja videossa. Eli amerikkalainen sotilas. En tiedä kuinka he osasivat tämän tehdä? Hän pyysi lainaa että pääsee eläkkeelle armeijasta..joku raha piti maksaa että kesken työkomennon pääsee löhtemään.

Yritin etsiä tietoa netistä mihin uskoa ja miten asiat menee mutta en löytänyt tuolloin apuja tilanteeseeni. Amerikan armeija asioista siis. No, pelotti ja ahdisti löhettää rahojani westeronion, wise ja bitcoinin kautta. Ei ollut ketää kelle puhun tästä kaikesta.

Hän käytti erimaiden tilejä ja eri nimisiä ihmisiä? Rahat olin lainannut hänelle, niin tuli uusi ongelma..aina vaadittiin lisää ja enempi rahaa jotta pääsee eläkkeelle.

Kun rahat oli lähetetty alkoi vähenemään yhteydenpito. Hän muka karanteenissa. Mitä uskomattomampiakin selityksiä. Marraskuussa sitten havahduin että nyt taisin tulla huijatuksi pahemman kerran.”

Lue myös

X