Havaintoja parisuhteesta

”Menetin vaimoni älypuhelimelle”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Haluan kirjoittaa oman tarinani liittyen jakamaasi tekstiin jossa nainen toivoi olevansa pleikkarin ohjain, jotta saisi kosketuksia. Itse olen mies ja eroon päättyneessä avioliitossa halusin olla silloisen vaimoni älypuhelin.

Minä en ole mies joka vaatii jatkuvaa huomiota. Haluan huomiota edes joskus. Minusta olisi ollut kivaa jos minut olisi edes huomattu silloin, kun saavuin viikon kestäneeltä työmatkalta takaisin kotiin. Olin toivonut että olisi edes sanottu moi. Ei sanottu, koska oli sosiaalisen median selailu kesken.

Yhden kerran järjestin vaimolleni yllätystreffit. Siihen kuului illallinen ravintolassa jonne olin tehnyt pöytävarauksen ja sen jälkeen yö hotellissa. Lapsille olin järjestänyt hoitajan. Olimme jo ennen tuota iltaa keskustelleet vaimoni kanssa hänen puhelinriippuvuudestaan ja olin esittänyt toiveen, että edes silloin kun pääsemme harvoin kahdestaan ulos, niin keskittyisimme toisiimme.

Ravintolassa ruokaa odotellessamme vaimoni selaili puhelintaan. Teki postausta Instagramiin jossa hehkutti treffi-iltaamme. Ruuan tultua pöytään minua kiellettiin aloittamasta syömään, koska vaimoni piti ottaa annoksista kuva. Lautasten asettelu kuvaa varten kesti luvattoman pitkään. Eikä se kuvan ottamiseen jäänyt. Sen jälkeen kuva piti saada välittömästi Instagramiin ja vaimoni ruoka lojui syömättä lautasella. Eikä siinä vielä kaikki. Vaimoni vihdoin aloittaessaan ruokailuaan minä olin jo aterian loppuvaiheessa ja siitä hän suuttui. Miksi en voinut sen aikaa odottaa, että hän saisi kuvan julkaistua. Hotellissa sama ralli. Siellä hän suuttui siitä, että en suostunut poseeraamaan hänen valitsemassaan yhteisessä asennossa Instagramin kuvaa varten. Riitaan se päättyi ja minä olin tietenkin syyllinen.

Arjessa puhelinriippuvuus näkyi siinä, että hän saattoi kesken minulle tärkeän keskustelun alkaa räpläämään puhelintaan. Kuin märkä rätti kasvoilleni. Myöhemmin vasta ymmärsin, että kyse oli tuossakin tilanteessa henkisestä väkivallasta. Hän ohitti minut täysin.

Yleisin lause lapsillemme minkä kuulin hänen sanovan oli ”odota hetki, äiti laittaa nopeesti vaan yhden viestin.”

Aamulla ensimmäinen kosketus puhelimeen ja illalla viimeinen kosketus samaan kohteeseen. Jos hän yöllä ei saanut nukuttua, hän istui sängyllä ja sometti. Voi olla että hän olisi somettanut kesken seksinkin, mutta sitä en tiedä, sillä meillä loppui seksielämä kaksi vuotta ennen avioliittoamme.

Ehdotin monta kertaa hänelle pariterapiaa, jotta saisimme ammattilaisen kanssa keskustella suhteestamme. Hän ei suostunut.

Sitten tuli se työreissu, jossa istuin illalla hotellin aulassa juomassa yhtä olutta. Kollegani istui samassa pöydässä ja puhelimensa sijaan katsoi minuun. Minusta tuli tämän jälkeen tarinan konna ja ex-vaimolleni ja läheisille sekä sukulaisille ero tuli kuulemma ihan puskista. Niin onnellisen näköinen pari.

Varmasti, somemaailmassa.

Olemme eronneet ja olen onnellinen. Orastava romanssi työkaverini kanssa loppui siihen, kun hän ei uskaltanutkaan irrottautua omasta avioliitostaan. Minä olisin halunnut hänen kanssaan isompaankin suhteeseen kuin seksisuhteeseen, mutta ymmärrän häntä kyllä. Olemme pysyneet ystävinä.

Itselleni tämä on siksikin hyvä tilanne, sillä saan olla yksin yksin enkä yksin yhdessä. Yritän seuraavassa suhteessa olla parempi, jotta en häviä puhelimelle.”

X