Havaintoja parisuhteesta

Miehen kohta on naisen heti

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Anna.fi:ssä oli artikkeli, jossa naisen kanssa parisuhteessa elävät miehet pääsivät kertomaan kymmenen asiaa, joita he paheksuvat naiskumppaneissaan.  Listassa olivat seuraavat asiat: Epäreilut keinot riitelyssä, vähätteleminen, muiden ihmisten sotkeminen asioihin, arvostuksen puuttuminen, kiristyskeinona seksistä kieltäytyminen, tarve muuttaa toista haluamakseen, miehen jättäminen syrjään isoissa päätöksissä, puuttuminen isänä olemiseen, liiallinen mustasukkaisuus ja oletus miehen antavan heti anteeksi.

Artikkelin lähteineen voi käydä lukemassa Annan sivuilla:

https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/10-asiaa-joita-miehet-paheksuvat-puolisoissaan

Listan luettuaan olisi toivottavaa, että ei lähtisi heti puolustuskannalle, vaan ottaisi rohkeasti kritiikin vastaan, jos jokin listan kohdista osuu lähelle. Kritiikinsietokyky on yksi äärimmäisen tärkeä parisuhdetta ylläpitävä ominaisuus. Jos ei ole valmis itse koskaan katsomaan peiliin, niin peiliä ei ole syytä koskaan laittaa puolisonsakaan eteen.

Artikkelin innoittamana teen viiden kohdan poikkitieteellisen listan, jossa listaan samoja paheksuttavia piirteitä parisuhteessa elävistä miehistä. Lähteinä käytän omaa parisuhdehistoriaani, kuuden vuoden aikana saamiani viestejä naisilta ja kuulemiani sekä lukemiani tarinoita.

Asioiden helvetin hidas hoitaminen

Jos Neil Armstrong olisi ollut tyypillinen mies, niin kuussa ei oltaisi vieläkään kävelty. Hän istuisi aluksessa, joka on laskeutunut kuun pinnalle, mutta lukisi lehteä aluksessa olevalla sohvalla ja sanoisi, että KOHTA, kun häneltä kysyttäisiin, että milloin aiot tehdä lupaamasi asian ja kävellä kuun pinnalla. Tai sitten kuussa ensimmäisenä kävellyt olisi ollut nainen, joka olisi kyllästynyt miehen saamattomuuteen ja tehnyt sen itse. Miehen KOHTA on kuin Barcelonassa sijaitseva 200 vuotta rakenteilla ollut kirkko tai Olkiluodon ydinvoimala, KOHTA valmis.

Naisen tyydyttämättä jättäminen

Toisin kuin monen muun tekemisen suhteen, niin seksissä mies ei tule vasta kohta. Mies ähisee puolisonsa päällä jokusen minuutin ja pakenee tyydytyksensä saatuaan uneen tai Netflixin sarjan tuotantokauteen. Sitä kutsutaan omien tarpeidensa tyydyttämiseksi toista ihmistä apuna käyttäen. Viime viikolla nainen kirjoitti minulle, että lukuisten ääneen esitettyjen toivomuksien jälkeenkin, hänen on yhä tyydytettävä itsensä suihkussa, tyydytettyään ensin miehensä puuhastelussa, jota löyhästi voisi seksiksi kutsua. Ei mitään järkeä. Sehän on sama kuin että tekisi itselleen heti ruokaa sen jälkeen, kun puoliso on kokannut kolmen lajin illallisen, jonka hän  olisi syönyt itse.

Omistaminen

Oli eräskin mies, joka freudilaisesti lipsautti, että hänellä menee elämässään mukavasti. Hän omistaa talon, auton, koiran, osakkeita, lapsen ja vaimon. Se nyt vaan sattui lipsahtamaan sieltä tuo vaimon omistaminen. Liian moni nainen on kirjoittanut tai kertonut, että kokee olevansa suhteessa, jossa jalka on sidottu vähän liian lyhyellä narulla patteriin kiinni. Usein tähän on yhdistettynä raju mustasukkaisuus, joka näyttäytyy jatkuvana kyttäilynä. Miehille tiedoksi, että vapaus on niin raju voima, että sitä ei raskaimmatkaan patterit pidättele. Ei kai parisuhde saa olla mikään vankila, josta kerran päivässä pääsee valvottuna ulos jaloittelemaan.

Välinpitämättömyys

Jokainen, joka on kokenut välinpitämättömyyttä parisuhteessaan, tietää tämän kohdan ilman yhtäkään esimerkkiä.

Puhumattomuus

Sodista palasi kotirintamille lauma traumatisoituneita, puhumattomia ja alkoholisoituneita miehiä. He kasvattivat sukupolvellisen traumatisoituneita, puhumattomia ja alkoholisoituneita miehiä. Tästä syntyi sukupolvi, joka on hiljalleen alkanut puhua yhä enemmän. Perittyjä traumoja on käsitelty jopa terapiassa asti. Traumojen hieman avauduttua meille on syntynyt sukupolvi, joka on pullollaan antitraumatisoituneita, antipuhumattomia ja antialkoholisoituneita miehiä. Siltikin joukossamme on vielä miehiä, joiden terapiapolku on vasta alkusuoralla ja vanhat perkeleet pääsevät valloilleen muun muassa puhumattomuudella ja koskenkorvalla. Ymmärrän sen hyvin, vaikea heidän kanssaan on parisuhteessa elää.

 

Tässäpä oiva lista paheksuttavia piirteitä ja asioita. Jos joku väittää, että mikään ei osunut kohdalle joko Annan listalta tai allekirjoittaneen listalta, niin kannattaa varmistaa, että vasemman rinnan tai rintalihaksen alla lyö sydän. Sukupuolisidottujahan nämä eivät todellakaan ole, vaikka ne tekstiin on sukupuolitettukin. Itsestäni löysin helposti muutaman. Jos huomaatte, että puolisossanne on listan kaikki kohdat, niin juoskaa kovaa. En tiedä minne, mutta juoskaa helvetti jonnekin.

Jokaisessa meissä on sietämättömiä piirteitä, mutta onneksi useimmiten niitä ihastuttavia piirteitä on aina ainakin yksi enemmän.

Lue myös

X