Havaintoja parisuhteesta

Miehet jotka kommentoivat kuukautisista

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Sosiaalisessa mediassa virisi viime viikolla surrealistinen keskustelu kuukautisista. Kaikki lähti liikkeelle pohdinnasta jossa kuukautissuojille ehdotettiin ilmaista jakelua tai ainakin hintojen tuntuvaa laskua.

Moni mies suuttui.

Heidän mielestään nimittäin tämän jälkeen miesten pitäisi saada parranhoitovälineet ilmaiseksi.

Tässä muutamia kommentteja aiheen ympäriltä:

”Eikös sitä voi kuukautisten aikana laittaa vaikka vessapaperia housujen alle”.

”Ei vain liiku julkisilla paikoilla silloin kun on rättipäivät. Vesipesulla säännöllisesti”.

”Kyllä parranajokin on kivuliasta, joten turha siihen on vedota.”

Yhdysvaltojen Floridassa säädettiin laki, joka kieltää kuukautista puhumisen alakoulussa. Tähän on Suomessa onneksi vielä matkaa, vaikka liian moni konservatiivinen pahuus tänne valuukin, mutta seurattuani kuukautissuojien maksuttomuudesta kuukautisista voisi puhua entistä enemmän. Moni ei nimittäin tunnu tietävän, että kuukautiset ovat usealle ihmiselle niin kivuliaat, että se lamauttaa paikoilleen. Se että vertaa parranajoa siihen on jo silkkaa typeryyttä.

Monelle miehelle tulee yllätyksenä myös se, että naiset ajavat myös karvoja. Tämä on hämmentävää, sillä moni mies vaatii naiselta karvattomuutta.

Kuukautissuojien maksuttomuus on hyvä idea. Kuukautiset kun eivät ole valinta ja varsinkin vähävaraisten keskuudessa kuukautissuojat ovat menoerä. Keskustelu aiheesta tuntuu olevan liian vaikeaa, koska aihe provosoi liikaa monia miehiä. Voi kun he opiskelisivat aihetta eivätkä sen sijaan tekisi itsestään moukkia julkisesti.

X