Havaintoja parisuhteesta

Mies, olet ihana!

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Olen saanut kritiikkiä siitä, että kirjoitan miesvastaisia tekstejä. Vaikka en allekirjoitakaan tuota kritiikkiä, niin kirjoitan silti kauniin miestekstin. Joten, olkaa hyvä, tässä kuvaus miehestä, minkälaisena minä miehen näen ja minkälaisia miehiä minä elämässäni tunnen.

 

Sanotaan, että mies ei puhu eikä pussaa. Tästä ikiaikaisesta valheesta olisi päästävä hiljalleen jo eroon. Mies sekä puhuu että pussaa. Ei ehkä samaan aikaan, mutta säännöllisesti. Mies on nimittäin herkkä, avoin ja rakastava. Mies haluaa tuntea toisen ihmisen huulet omillaan ja haluaa puhua avoimesti tunteistaan.

Mies on puolisona tunteva, rakastava, huomioonottava, kannustava, koskettava, arvostava, kunnioittava ja kuunteleva. Hän ei ajattele, että suhteessa on ihmisellä roolit, vaan ihminen on ihminen. Mies tekee puolet arjen velvollisuuksista ja ymmärtää, että tasa-arvo ja vapaus on parisuhteen kaksi tärkeintä elementtiä.

Mies lähettää rakkaalleen kauniita viestejä ja viestii muutenkin, että hän rakastaa juuri sitä ihmistä, joka hänen arkeansa jakaa. Mies ei vetäydy omiin oloihinsa, vaan haluaa tulla rakastaan mahdollisimman lähelle. Mies rakastaa sitä, että saa olla haavoittuvainen ja heikko rakkaansa edessä, koska jokainen ihminen on haavoittuvainen ja heikko, vaikka toisessa hetkessä olisikin vahva ja kannatteleva.

Sängyssä mies on saman peiton alla nukkumisen lisäksi avoin uusille ajatuksille.

Isänä mies on sitoutunut ja läsnä oleva. Hän on täysin tasavertainen ja tasa-arvoinen vanhempi lapselleen kuin lapsen toinen vanhempi. Mies haluaa jäädä kotiin lapsensa kanssa koti-isäksi, että perheen toinen vanhempi pääsee töihin. Mies on huolehtiva ja turvallinen vanhempi lapselleen ja haluaa suojella lasta maailman pahuudelta. Mies tarjoaa lapselle rakkauden ja sylin ja iltaisin iltasadun luettuaan sanoo lapselleen rakastavansa häntä.

Mies on avarakatseinen ja humaani. Mies uskoo tasa-arvoon, oikeudenmukaisuuteen ja omaa antirasistiset arvot. Hän on heikompien puolella ja ymmärtää, että feminismi on hyödyksi myös miehelle, koska se edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa. Mies uskoo voiman ja vallan sijaan rakkauteen ja hyvään tahtoon.

Mies pyrkii hyvään ja on valmis katsomaan kriittisesti omia toimintatapojaan, jos huomaa, että vanhoissa toimintatavoissa on puutteita. Mies on kykenevä antaa toiselle ihmiselle vapauden olla omanlaisensa, mutta olettaa, että saa samanlaista käyttäytymistä myös itseensä kohdistettuna eli saa olla omanlaisensa ihminen toisen ihmisen vierellä. Mies on joustava, mutta haluaa joustavuutta toiseltakin.

Mies on monella mittarilla siis vallan ihana ihminen.

Tunnistatko sinäkin tekstissä kuvailemani miehen itsessäsi tai vierelläsi?

X