Havaintoja parisuhteesta

Miestunnin saunakauhut

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Oli saunavuoro. Kukaan ei lähtenyt mukaan. Mene yksin. Pidä sellainen miestunti, sanottiin. Ajatus kiihotti samantien. En ollut pysyä tuulipuvunhousuissani, kun juoksin kohti viereisessä talossa olevaa saunaa. Tunti aikaa olla mies. Tehdä kaikkea miesjuttuja. Vetää vähän yli. Istuin lauteille.

Heitin ämpärillisen vettä kerralla kiukaalle. Mylvin kuin sonni. Olin että nyt mies ei puhu eikä pussaa tuntiin. Mukana oli ystäväni Heineken. Sitä pussasin huulille. Annoin oikein mieskielarin. Neste valui kerralla pullonkaulalta kurkkuuni ja rinnuksilleni. Mylvin taas kuin sonni. Pullo loppui. Teki mieli lisää. Teki mieli vetää hirveät perseet. Viinaa. Pakko saada viinaa. Muistin että samassa talossa on R-kioski. Mietin että sinne. Vetäisi pyyhkeen ympärille. Tai olisi saatana vetämättä. Vonkaisi samalla reissulla naista.

Katsoin kelloa. Olisi vielä 43 minuuttia aikaa oll kuin mies. Menisi ärrälle. Ostaisi mäyräkoiran. Pelaisi uhkapeliä. Vonkaisi naisen. Ostaisi edes pornolehden. Katsoin kelloa. Ei ehdi. Saunavuoro loppuu. Teki mieli alkaa vittuilla jollekin. Olisi joku toinen mies jolle vittuilla. Sillä mies kun vittuilee miehelle, se on rakkaudentunnustus. Niinkuin entinen työkaveri. Aloitti erään maanantaiaamun huutamalla, että haista sinä Minkkinen pitkä vittu. Tiesin heti että taitaa tykätä. Ei kelle tahansa noin uskalla huutaa. Sai viikko hyvän alun.

Menin pukkariin huilaamaan. Otin puhelimen. Aloin Facebookkaamaan, Twiittaamaan ja Watsuppailemaan. Havahduin, olen kuin Aleksander Stubb. Menin peilin eteen. Katsoin kroppaani, en ole yhtään kuin Aleksander Stubb. Menin takaisin löylyyn ja huokaisin, että ehkä haluankin olla vain minä.. Urheiluruudun tunnari alkoi yhtäkkia soimaan päässäni. Heitin taas ämpärillisen vettä kiukaaseen ja mylvin kuin sonni.

Yhden oluen nousuhumala alkoi hiljalleen valua laskuhumalaksi. Kesken päässäni pyörineen urheiluruudun muistin viikolla Yle Puheessa kuulemani viisauden. Se tuli  ex-jääkiekkoilija Sami Kapasen suusta, joka sanoi, että miehekästä ei ole taklata lujaa vaan uskaltaa mennä tilanteisiin, jossa saattaa tulla lujaa taklatuksi. Urheiluruudun tunnari lakkasi soimasta. Silmäkulmastani valui pieni kyynel.

Seuraavaksi päässäni alkoi kuulua Gunnar Ekelöfin runo:

Oi sinä, joka olet näkymättömänä läsnä, minä tunnen käsivartesi ympärilläni, sinä annoit minun suudella toista rintaasi, sitä joka on sydämen yllä, sitten sinä menit, kun olit ensin suudellut silmiäni.

Juoksin suihkuhuoneeseen. Pistin suihkun päälle että peittäisivät kyyneleet. En tykkää miestunnista, huusin kauhuissani. Menin pukuhuoneeseen. Puin päälle nopeammin kuin koskaan. Kiersin pyyhkeen pään ympäri rullalle ja juoksin kotiovelle. Avasin oven. Sopersin, että ensi viikolla mennään yhdessä. Mennään kaikki.

En halua mennä yksin.

Lue myös

X