Havaintoja parisuhteesta

”Minä haluaisin olla parisuhteessa”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

 

Teksti muokattu kymmenistä eri viesteistä, joita olen viimeisten vuosien aikana saanut. Tämä ei ole yksin kenenkään tarina, mutta samalla se on monen minulle kirjoittaneen tarina.

”Minä haluaisin olla parisuhteessa. Kun tulisin kotiin, niin joku olisi vastassa, ilahtuisi minusta. Kysyisi, että miten päiväni on mennyt ja että haluanko iltapalaa.

Minä haluaisin olla parisuhteessa, jossa voisin istua rakkaani kanssa sohvalla tai järven rannalla, katsoa suoratoistosarjaa tai auringonlaskua. Jossa tuntisin toisen ihmisen kosketuksen ihollani.

Minä haluaisin olla parisuhteessa, jossa minulta kysyttäisiin, että mitä minulle kuuluu ja kuunneltaisiin vastaus. Jossa sillä mitä sanon, olisi merkitys.

Minä haluaisin olla parisuhteessa, jossa ennen nukahtamista kuulisin rakkaan ihmisen hengityksen. Jossa olisi turvallista nukahtaa toisen ihmisen läsnäoloon.

Minä haluaisin olla parisuhteessa, jossa minua haluttaisiin ja jossa minä haluaisin häntä. Jossa tuntisin kosketuksen voimasta, ilman sanoja, olevani nainen.

Minä haluaisin olla parisuhteessa, jossa olisi joku, jota ikävöidä. Jonka seurasta olisi helppo lähetä pois, koska tietäisin, että saan aina palata. Jossa tuntisin olevani vapaa ja turvassa.

Minä haluaisin olla parisuhteessa, jossa saisin jakaa kaiken sisällä olevan rakkauteni. Jossa saisin vastaanottaa toisen ihmisen rakkauden.

Minä haluaisin olla parisuhteessa, jossa minulla olisi hyvä olla. Jossa voisin laittaa silmäni kiinni ja tuntea olevani kotona.

Minä haluaisin olla parisuhteessa.

Sen sijaan minä olen tässä jo pitkään kuolleena olleessa avioliitossa.”

Lue myös

X