Havaintoja parisuhteesta

Minä haluan sinut ja sinut minä saan

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ihmistä voi kohdella hyvin tai sitten häntä voi kohdella huonosti. Sitten on olemassa parisuhde, jossa hyvin kohtelun pitäisi olla itsestäänselvää. Pitäsi olla, mutta kun ei aina taida olla. Sitähän voi tehdä itselle pienen testin ja miettiä, että onko tullut viikon aikana sanottua rakkaalleen enemmän hyviä asioita kuin arvostelevia. Tai onko itse saanut osakseen enemmän kauniita sanoja kuin vähemmän kauniita. Vai onko viikko ollut täynnä ohikävelemistä ja muuta välinpitämättömyyttä.

Minä uskon rakkauteen. Uskon siihen enemmän kuin mihinkään muuhun tässä maailmassa. Uskon myös siihen kliseiseen ajatukseen, että sen kohtelun jonka antaa toiselle, saa itse takaisin. Parisuhteessa tunne, että tulee huonosti kohdelluksi on tuhoavaa ja johtaa usein onnettomaan elämään tai eroon. Jälkimmäinen on suotavampaa. Kenenkään ei pitäisi tulla huonosti kohdelluksi ja kenenkään ei pitäisi sitä hyväksyä. Pahimmillaan sillä muserretaan ihmisen itsetunto ja omanarvontunne, sillä harva ihminen on niin vahva, että selviää vammoitta huonolta kohtelulta.

Voisihan sitä esittää itsestäänselvän kysymyksen, että miksi ihminen antaa tulla itsensä huonosti kohdelluksi. Miksi hän ei lähde tuhoavan ihmisen seurasta pois. Asiat eivät aina vain ole niin yksinkertaisia. Esitän sitä vastoin kysymyksen, että mikä saa olemaan sellaisen ihmisen kanssa, jota kohtelee huonosti ja arvottomasti. Eihän sellaisessa ole rakkaudesta kyse laisinkaan. Siinähän pitäisi jo itse ymmärtää lähteä.

Huonosti voi kohdella monella tavalla. Joka kolmas parisuhteessa elävä ihminen on joutunut joko fyysisen tai henkisen pahoinpitelyn kohteeksi. Suomi on Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille elää parisuhteessa. Eikä väkivalta ole pelkästään aina naisiin suunnattu. Myös moni mies elää henkisesti väkivaltaisessa parisuhteessa.

Välinpitämättömyys rakastaan tai parisuhdettaan kohtaan on huonosti kohtelua. Aivan kuin se kaikki siinä ympärillä olisi tahdon sanan jälkeen itsestäänselvää. Huonosti voi kohdella myös sanoilla. Kannustavien ja rakastavien sanojen sijaan arvostella ja kritisoida. Osoittaa teoillaan ja sanoillaan halveksuntaa ja täydellistä arvostuksen puutetta.

Ihminen jonka kanssa menet iltaisin nukkumaan, pitäisi olla ihminen jota koko sielultasi rakastat. Sinun pitäisi ottaa hänet aivan siihen lähellesi. Sanoa hänelle rakastavasi enemmän kuin itse elämää. Tehdä selväksi, että hän riittää sinulle juuri sellaisena kuin on. Ylämäessä työntää eteenpäin ja alamäessä jarruttaa vauhtia. Kohdella häntä niin hyvin ja kauniisti kuin osaat. Rakastaa ja rakastella niin, että hän tietää olevansa silmissäsi haluttu ja rakastettu.

Kun uskaltaa antaa, saa myös itse. Minä haluan sinut ja sinut minä saan.

Pitää vain rakastaa helvetin hyvin.

 

Lue myös

X