Havaintoja parisuhteesta

Minä määrään, sinä tottelet!

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Muistan ajan jolloin neuvottelupöydän ääressä istui henkilöitä jotka kunnioittivat toisiaan ja yrittivät saada aikaan sovun. Ne ajat ovat ohi.

Eilinen keskustelu Ylen ajankohtaisohjelmassa kuvaa sitä, mitä yhteiskunnassamme tällä hetkellä tapahtuu. Elinkeinoministeri Wille Rydmanin esiintyminen ohjelmassa oli täysin ala-arvoinen. En ymmärrä, että miten edes omien joukosta voisi väittää muuta.

Hänellä ei ollut tarkoituskaan kuunnella ketään muuta keskustelijaa. Hän puhui päälle. Hän käytti ala-arvoista retoriikkaa. Virnuili ylimielisesti koko ohjelman ajan. Hän tuntui halveksivan keskustelussa olevia muita ihmisiä ivansa ja ylimielisyytensä taakse.

Eilisessä ohjelmassa tiivistyi hallituksen halveksunta ammattiyhdistysliikettä kohtaan, työntekijöitä kohtaan ja koko suomalaista demokratiaa kohtaan. Hallitus on saanut jostain harhaisen käsityksen siitä, että heitä pitää nyt totella kritiikittä. Sitä alleviivaa se, että ajankohtaisohjelmaan pistetään esiintymään ministeri jonka kantava voima on uho. Nimittäin asiallisuus on kaukana tästä käytöksestä.

Samalla toisaalla eräs kokoomuksen kansanedustaja kirjoitti suivaantuneena siitä, että oppositiopuolue SDP teki välikysymyksen. Että on se törkeää vaikeuttaa hallituksen työtä moisilla tempauksilla. Koska tällä hallituskaudella opposition pitäisi olla vain hiljaa. Edellisellä kaudella kyseinen edustaja oli allekirjoittamassa puolueensa kanssa yhtätoista välikysymystä.

Eivät he halua kuunnella. Pahemmaksi vain menee. Menossa on minä määrään, sinä tottelet -henki, joka kuorrutetaan ylimielisyydellä ja halveksunnalla. Itselle tämä näyttäytyy perussuomalaisen hallituksen kostoretkeltä.

X