havaintoja parisuhteesta

”Minä olen hän, jolle miehesi viestittelee”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Minä se olen,

Se, jolle miehesi viestittelee, kun nukut.
Minä olen se, jonka kanssa hän rakastelee ollessaan kaupungissa.
Niin on ollut jo monta vuotta. Jo ennen teitä.

Välillä toivoin, että hänestä ja minusta olisi tullut pari. Sitten ymmärsin, ettei niin tule koskaan tapahtumaan. Ja se on Ok. Enää en häntä haluaisikaan arkeani jakamaan.

Hän viestittelee melkein joka päivä. Toivottaa aamulla hyvää huomenta. Laittaa kuvan jostain saaresta, jossa on juuri kanssasi. Päivällä tulee viesti: haluaisin sua nyt  Illalla: Ikävä. Olisi ihana päästä iholle.

Se on minulle Ok. Voin olla vastaamatta, jos ei huvita juuri silloin. Voin olla tapaamatta, jos ei nappaa. Mutta se ei ole minulle Ok, että sinä et tiedä.

Sinua kohtaan tehdään väärin. Minä en ole se, joka sinulle kertoo. Olen useita kertoja kysynyt mieheltäsi, miksi te olette yhdessä. Hän ei osaa sanoa. Väittää, ettei rakasta. Eikä halua. Minä en tiedä.

Olen yrittänyt saada hänet kertomaan. Ehkä jo tiedätkin? Ehkä se on sinulle Ok? Jos näin on, kerro se hänelle. Jos ei, ehkä kannattaisi erota. Tuo mies ei tule muuttumaan. Olen tuntenut hänet melkein 10 vuotta, sama peli jatkuu.

Enkä pidä itseäni sinä toisena naisena. En minä häntä itselleni halua. Hän on mukavaa seuraa ja ajanvietettä. Ja hänen kanssaan on mukava harrastaa seksiä. Rakastellakin.

Minulla on oma elämä, jossa viihdyn. Viihdytkö sinä?

Tiedän, että joku on sitä mieltä, että teen väärin. Olet lutka, huora, lumppu, ties mitä. Mutta ei. Olen ihan tavallinen nainen, voisin olla vaikka naapurisi. Minun mielestäni on teidän kahden välinen asia, miten teidän parisuhteemme voi. Ei ole minun tehtäväni kertoa. ”

Lue myös

X