Havaintoja parisuhteesta

”Minä olen suhteessa lasten vuoksi”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Olen ollut naimisissa 8 vuotta. Kuolleessa suhteessa noin neljä vuotta. Toisen lapsen syntymän jälkeen suhtessamme ei ole ollut mitään parisuhteeseen liittyvää .

Miksi olen kuolleessa suhteessa? Lasten vuoksi. Teen niin, miten ei saisi tehdä. Jäädä roikkumaan suhteeseen lasten vuoksi. En ole lasten takia suhteessa siksi, että lapsilla pitäisi mielestäni olla ehjä ydinperhe. Eniten olen sen vuoksi, että minun pitäisi luopua lasteni joka päiväisestä näkemisestä. Minulle joka toinenkin viikonloppu ilman lapsia olisi liikaa. Olen halunnut äidiksi siksi, että saan olla lasteni kanssa. En siksi, että olisin olematta.

En pidä siitä, että minua syyllistetään valinnastani. Olen lukenut, että valintani vuoksi lapseni saavat huonon mallin parisuhteesta. Saavatko he? Eivät he näe vanhempien välistä hellyyyttä, se on totta, mutta eivätpä joudu kuulemaan tappelun ääniä, sillä emme riitele mieheni kanssa koskaan. Enkä minä tiedä, että miksi lasten pitäisi edes nähdä omien vanhempien toisilleen antamia hellyydenosoituksia. Eikö se ole outoa?

Näin on hyvä. Mieheni tekee paljon matkatöitä. Saan siis rakentaa arkeani omien tapojeni mukaan. Vaikka mieheni on paljon poissa, niin en osaa häntä kaivata. En kaipaa hänen lähelleen. Usein tuntuu jopa paremmalta olla ilman häntä ja odotan sitä, että hän lähtee työmatkalle.

Olen ajatellut, että jos haluan joskus paremman parisuhteen, niin ehdin sellaisen saada sitten kun lapset ovat muuttaneet omilleen. Silloinhan en enää saa muutenkaan olla lasteni seurassa joka päivä. Olen tehnyt lapset nuorena, joten minulla on vielä koko elämä aikaa saada hyvä parisuhde myöhemmin.

Mielestäni lasten pitäisi aina olla etusijalla jos sellaisia on saanut. Niin kauan kun lapset asuvat kotona, niin parisuhde on toissijainen asia. On itsekästä erota vain siksi, että haluaa itselle paremman parisuhteen. Koska niin kuin sanoin, sen ehtii saada sitten lasten lähdettyä maailmalle.

Tässä hetkessä tämä riittää

Lue myös

X