havaintoja parisuhteesta

”Minä olen täällä ja otan miehesi vastaan hellyydellä”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Vanhempani ovat olleet naimisissa lähes viisikymmentä vuotta. Kiitos tässä kyydissä saamieni kokemusten ja parisuhteen antimallin olen ollut itse nyt reilu nelikymppisenä naimisissa kolmesti ja lisäksi kerran pitkässä avoliitossa. Muita suhteita on ollut joitakin, usein varattujen miesten kanssa. Parhaillaankin on. Minulla on yksi lapsi, toisaalla naimisissa tuolloin olleen miehen kanssa vahingossa aikaansaatu ihme.

Elämäni toistuva näytelmä tuntuu olevan tämä: minä isän tyttö pelastan kerta toisensa jälkeen isäni kaltaisia, älykkäitä ja jollain tavoin kunnioittamiani miehiä siltä näivettymiseltä, kosketuksen ja rakkauden puutteelta, halveksutuksi tulemiselta puolison taholta, joiden ilmapiirissä olen itse joutunut kasvamaan.

Kun ei vaan erota, ei!

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän joudun hukkaan kysymyksen kanssa, mitä rakkaus oikeastaan edes on. Olen luopunut ajatuksesta, että löytäisin kestävää, kantavaa rakkautta koskaan. Läheisyys on kuitenkin toinen juttu. Kosketuksia, hymyjä ja hyvää oloa ei käy kiistäminen. Ne ovat, jos ovat.

Mutta nainen, kun seuraavan kerran mielesi tekee vähätellä puolisoasi, hyljeksiä häntä – muistathan, että minä olen täällä jossakin, ja otan hänet kyllä vastaan, hellyydellä.”

Lue myös

X