Havaintoja parisuhteesta

”Minua ei saatu alistettua perinteiseen naisen rooliin!”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Katkeruus ja kritisointi muita kohtaan kumpuaa tyytymättömyydestä omaan elämään. Koska moni ei enää alistu perinteiseen naisen rooliin, se on kauhistus etenkin naisille jotka elävät edelleenkin ”hellan ja nyrkin” välissä. Samoin sovinistimiehille.

Voi miespoloisia, kun nykynaiset ovat niin itsekkäitä, ja omaehtoisia! Ei vaan ennen vanhaan olisi onnistunut, kyllä sellainen hupakko olisi pistetty kuriin tavalla tai toisella. Kyllä olisi maaseudun poikamiehillekin naisia ihan valittavaksi asti kun vain naiset tajuaisivat oman paikkansa.

Itse kokeilin nuorena hieman rajojani… Minulla ei ollut kiirettä oikeaan parisuhteeseen eikä lisääntyminenkään kiinnostanut. Menetin ”kiltin naapurin tytön” maineeni, kun puhuin yhtä ronskisti kuin ikäiseni nuoret miehet – ja muutama yhden illan juttukin oli. Todellakin vain muutama, mutta se riitti huoran maineeseen.

Miespuolisille ikäkavereilleni sama olisi ollut vain ”sulka hattuun”. Muutama muu, joiden petikaveriksi en suostunut, levitti minusta valheellisia juttuja omaa mainettaan kasvattaakseen. Minulle alettiin tarjota rahaa seksistä. Kauhistuin, lopetin kokonaan ravintolareissut ja kuskaamisetkin – ja jäin kotiin.

Vanhempani saarnasivat minulle loputtomasti ”hyvän naisen” ominaisuuksista”, joihin kuului hiljaisuus, omien tarpeiden unohtaminen ja ainakin niiden kertomatta jättäminen, sekä miesten ja poikien passaaminen loputtomissa kotitöissä. Tajusin jo lapsena sen olevan niin väärin, ettei veljieni tarvinnut tehdä kotitöitä – se oli vain minun velvollisuuteni. Vanhempani, etenkin isäni, jaksoi kritisoida ja härnätä minua jopa vieraiden kuullen saadakseen minusta itselleen ja äidilleni ikuisen passaajan itsetuntoani lyttäämällä. Ei onnistunut!

Kohdalleni sattui niin ikään tasa-arvoisen parisuhteen kannattaja, ja olemme olleet yhdessä lähemmäs 30 vuotta, naimisissa melkein yhtä kauan. Hänkin oli /on perheensä ”mustalammas”, mies joka puhuu ja pussaa. On avoin ja rehellinen – ennen kaikkea uskollinen ja aina perheensä puolella.

Niin äitini, anoppini, kälyni, kuin kälyni tytärkin inhoavat minua. Olen heidän mielestään ”laiska ja omaehtoinen” koska meillä kotityöt jaetaan kaikkien perheenjäsenten kesken. Ja koska minua ei saatu alistettua perinteiseen naisen rooliin!”

Lue myös

X