havaintoja parisuhteesta

Minulla on mielipide ja minulla on oikeus sanoa se!!!!!!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Aiemmin kesällä eräs sosiaalisen median vaikuttaja kertoi tapahtumasarjasta, jossa hän oli työntämässä vaunussa olevaa pientä lastansa ja samalla käyttäneensä puhelintaan. Hänen seuraansa tunkeutui vanhempi naishenkilö joka alkoi voimakkaasti kritisoida puhelimenkäyttöä, koska tunkeutujan mielestä äidin pitäisi keskittyä lapseensa vuorokauden jokainen hetki. Tunkeutuja seurasi naista jopa kauppaan saakka jatkaen moralisoimistaan. Kunnes ymmärrettävästi saarnaa kuunteleva sai tarpeekseen ja voimasanoja käyttäen pyysi solvaajaa poistumaan paikalta.

Vanhempi naishenkilö suuttui tästä voimakkaasti ja otti käyttöönsä perinteisen kortin jossa nuorempi sukupolvi haukutaan sukupolveksi jolla ei ole käytöstapoja. Kaikki tämä sen jälkeen kun hän itse oli voimallisesti puuttunut asiaan joka ei kuulu hänelle millään tavalla. Tämä suuttuminen siksi, koska on olemassa ihmisiä joilla on oikeus sanoa kriittinen mielipide sellaisiinkin asioihin jotka eivät hänelle kuulu, mutta joille ei saa esittää kritiikkiä takaisin ilman että alkaa valtava uhriutuminen.

Sellaiset ihmiset ovat helvetin rasittavia!

Olen kirjoittanut blogia yhdeksän vuoden ajan. Tuona aikana olen seurannut aitiopaikalta suomalaista keskustelukulttuuria. Kiteytettynä lopputulema on seuraava: yhdeksän vuotta sitten keskustelukulttuuri oli rakentavaa ja arvostavaa ja poikkeuksena olivat ihmiset jotka halusivat lähinnä huutaa ja painaa alas jotta oma itsetunnoton olemus nousisi edes hetkeksi ylöspäin. Tänään keskustelukulttuuri on repivää ja sivistymätöntä ja entistä suurempi joukko kokee oikeudekseen kirjoittaa ihan mitä tahansa fraasilla ”minulla on mielipide ja minulla on oikeus sanoa se!”

Tämä mielipide voi olla luonteeltaan esimerkiksi erään palstan kommenttiosastolta otettu: ”Toivon että Minkkinen kokee tuskaisen kuoleman lapsiensa edessä, jotta hänen lapsensa oppivat että synnissä ei kannata elää.” Tämä on siis mielipide joka tässä ajassa ihmisellä on oikeus sanoa.

Omassa blogissani jotkut ihmiset luulevat, että esimerkiksi ihmisoikeudet ja ihmisarvot ovat mielipidekysymys. Kuvitella että on olemassa ihmisiä jotka kuvittelevat että sanoessaan homoseksuaalisuuden olevan epänormaalia ja sairasta, että se on mielipide jona sanominen on ihmisoikeus. Jos heille vastaa, että kyseinen mielipide on rikos niin he uhrituvat ja esille otetaan seuraava fraasi joka menee jotenkin niin että kun mitään ei saa nykyään enää sanoa.

Palataan takaisin tekstin alussa olleeseen esimerkkiin. Vanhempi naishenkilö joka koki oikeudekseen ääneen puuttua itselle tuntemattoman äidin tapaan olla äiti on täydellinen esimerkki siitä valheellisesta harhaluulosta että oman mielipiteensä saa paukuttaa missä tahansa ja kenelle tahansa. Hänellä on oikeus ajatella että onpa tyhmää uppoutua puhelimeen lapsen seurassa, mutta sen ääneen sanominen on silkkaa sivistymätöntä moukkamaisuutta ja itse olen eniten huolissaan siitä, että sivistymättömästä moukkamaisuudesta tuntuu tulleen kansallinen harrastus jota harrastaa jopa osa kansanedustajista. Esimerkkinä viikonlopulta eräs perussuomalainen kansanedustaja joka solvasi sosiaalisessa mediassa ulkomaalaistaustaista henkilöä matkimalla hänen tapaansa kirjoittaa murtaen suomea. Jos kymmenenvuotias olisi tehnyt tämän, niin kysymys voisi olla rajojen hakemisesta, mutta kun kyseessä on yli nelikymppinen kansanedustaja niin se on vain silkkaa sivistymätöntä kusipäisyyttä.

Yhdeksän vuotta sosiaalisessa mediassa on ollut opettavainen matka suomalaiseen mielenmaisemaan. Oman sivustoni osalta tiedän syyn retoriikan sävyn muuttumiseen ja se on suoraan verrannollinen ikäjakaumaan. Siteeraan seuraavana erästä kaksikymppistä: ”Facebook on ahdistuneiden ja katkeroituneiden keski-ikäisten kiukuttelupaikka”. Hän kirjoitti sen julkiseen foorumiin. Mitä arvelette, katsoivatko hänen kritiikkinsä kohteet tämän lauseen jälkeen peiliin vai hyökkäsivätkö kirjoittaneen nuoren päälle? Aivan. Ja tämän jälkeen yksi heistä lähti osoittamaan sormella nuorta äitiä joka työnsi lastaan vaunuissa ja katsoi samalla puhelintaan.

Koska minulla on mielipide ja minulla on oikeus sanoa se!!! Kunhan minulle ei sanota mitään takaisin.

Lue myös

X