Havaintoja parisuhteesta

Missä viipyy artikkelit miesehdokkaiden asuvalinnoista?

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Vuoden 2024 presidentinvaalien kampanjat ovat alkaneet. Ehdokkaista on ollut jo lukuisia artikkeleita mediassa. Viimeisenä kampanjansa aloitti Jutta Urpilainen. Nainen kun on niin tänään nähtiin kuvassa oleva otsikko.

Oletteko koskaan nähneet vastaavaa otsikkoa miesehdokkaan osalta. Minulle saa lähettää kuvakaappauksia, joissa esimerkiksi Stubbin kampanjatilaisuudessa media keskittyy siihen, että mitä hänellä on päällään.

Tämän kaltainen ”journalismi” on niin homehtunutta ja sukupuolisidonnaista, että toimittajaa kohtaan on myötähäpeän tunne. Otsikko on täyttä naisehdokkaan aliarvioimista ja alentamista. Se edustaa asennetta, jonka olisi kuvitellut jo hävinneen jonnekin viime vuosikymmenten syövereihin.

Tietenkin Urpilaisesta on tehty ja tullaan tekemään asiapitoisiakin artikkeleita. Kyse ei ole siitä. Kyse on siitä, että yksikin esimerkin kaltainen artikkeli on liikaa. Tai ehkä ei siinä tapauksessa olisi, jos jokaisen miesehdokkaan kohdalla oltaisiin myös leivottu teksti, jossa oltaisiin keskitytty heidän käyttämiin asuihin kampanjastarteissa.

Tällaisenaan tämä asetelma näyttää lähinnä irstaalta.

X