havaintoja parisuhteesta

Mitä sinä saat kiusaamisellasi aikuiskiusaaja?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Aikuinen kiusaaja.

No se on sellainen olemattoman itsetunnon omaava kiusaamisellaan omia pelkojaan ja epävarmuuksiaan pakeneva haviseva haavanlehti. Ihmisen kaltainen jonka henkinen kasvu on pysähtynyt, jos nyt koskaan on alkanutkaan.

Aikuiskiusaajia löytyy jokaisesta sosiaaliluokasta. Rikkaimmat aikuiskiusaajat tekevät sitä vain kalliimmilla vaatteilla ja suojaavan statuksen suojasta.

Aikuiskiusaajassa yhdistyy usein monta kiusaamisen tasoa. Hän on usein yhtaikaa rasisti, misogynisti, homofoobikko ja täysin empatiakyvytön.

Usein keski-ikäinen tai siitä vanhempi.

Kateus on aikuiskiusaajan yksin kantavin voimavara. Usein hän pukee kateutensa halveksuntaan. Hän kuvittelee, että ihmiset olisivat niin tyhmiä, että hänen perimmäiset tunteensa eivät tulisi esille.

Tekopyhyys on kateuden ohella aikuiskiusaajalle tuttua. Oluttuopin ääreltä hän huutaa suu olutvaahdossa tuomitsevia lauseitaan bilettävälle poliitikolle. Nimimerkin suojasta tietenkin, sillä aikuiskiusaajalla ei ole selkärankaa mesota omalla nimellään.

Aikuiskiusaajien määrä on hirvittävän korkea. Viimeinen viikko on ollut surullisen paljastava yhteiskuntamme henkisestä tilasta. Osa aikuiskiusaajista on jopa päättävissä asemissa. Koska aikuiskiusaajat saavat vaaleissa ääniä toisilta aikuiskiusaajilta. Eikä aikuiskiusaajavapaata vyöhykettä ole edes kaikkien lehtien toimitukset. Voisi jopa sanoa, että tietyissä medioissa kyky aikuiskiusaamiseen on jopa ehdoton etu.

Aikuiskiusaaja nauttii siitä kun jotain julkisuuden henkilöä ruoskitaan sosiaalisen median sivustolla verille. Hän on kuin se entisajan toritapahtuman katsoja joka on todistamassa hirttäjäisiä. Paitsi tässä ajassa hän saa itse osallistua hirttäjäisiin kirjoittamalla rajua halveksuntaa sisältävän kommentin uutisen kommenttikenttään tai muualle sosiaaliseen mediaan. Ah, kuinka aikuiskiusaaja voimaantuu siitä, kun hän saa potkia jo maassa makaavaa. Hänen elämänsä saa sisältönsä.

Aikuiskiusaaja kokee yhdenkuuluvuuden tunteita muiden aikuiskiusaajien kanssa kokoontuessa yhteen lehden kommenttipalstalle. Vihdoin joku toinen ihminen huomaa hänet ja hänet huomataan huutamalla, joten hänen huutonsa ei lakkaa sittenkään, kun on seuraavan ruoskittavan aika nousta esille. Hän kun itse kokee olevansa virheetön, vaikka hän ei ole, mutta hänen oma virheellisyytensä unohtuu hetkeksi, kun syyttävän sormen saa osoitettua itsestä poispäin. Tärkeämpää kun on ampua toinen ihminen alas lennoltaan kuin yrittää lentää itse. Sillä toisen onni on aina itseltä pois.

Vaan jos joutuisi yksikin aikuiskiusaaja samaan veriseen myllyyn kohteeksi kuin heidän itsensä kiusaamat ovat niin kukaan heistä ei kestäisi sitä. Sillä vasta kun julkinen teurastus kohdistuisi heihin itseensä niin he ymmärtäisivät, että jokaisen heidän verisen sanansa kohteeksi joutunut on ihminen. Ihminen joka yrittää parhaansa. Ihminen joka luhistuu massiivisen julkisen teurastuksen alla.

Olen surullinen siitä miten aikuiset ihmiset eivät osaa alkeellisiakaan käyttäytymistapoja. Meidän kenenkään on turha jeesustella siitä, että lapset kiusaavat toisiaan. Se on pientä siihen verrattuna mitä niin kutsutut aikuiset harrastavat joka helvetin päivä sosiaalisen median palstoilla. Mitäpä jos edes yhden päivän olisitte avaamatta sosiaalista mediaa ja katsoisitte sen ajan itseänne peliin. Tekisitte suunnitelman siitä, että miten saisitte omaa arkenne miellyttävämmäksi että ei tarvitsisi sanoillaan tappaa muita.

Aikuiskiusaaminen on tämän yhteiskunnan yksi yleisimmistä kiusaamisen muodoista ja sen tämä kulunut viikko on jälleen surullisella tavalla osoittanut.

Lue myös

X